AKTUELNO

Košarkaška reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale prvenstva Evrope u Turskoj, pošto je večeras u četvrtfinalu savladala Italiju 83:67 (18:17, 26:16, 15:15, 24:19).

Četvrtfinale je utakmica za velike igrače. Tako je selektor Srbije Aleksandar Đorđević najavio duel sa Italijom, a igrači su to pokazali i na parketu!

Rezultatski i igrački rutinski su srpski igrači preslišali rivala i zakazali novi duel sa Rusima u polufinalu EP - 83:67.

Italijani su poveli 5:0, ali je potom srpski tim preuzeo vođstvo i veoma sigurnom igrom održavao ga do kraja meča.

Foto: Tanjug

Najefikasniji u srpskom timu bio je Bogdan Bogdanović sa 22 poena, ali su presudni učinak imali Milan Mačvan sa 13, Vladimir Lučić sa 11, Dragan Milosavljević sa 10 i posebno Boban Marjanović sa 10 poena i sedam skokova, odnosno Ognjen Kuzmić sa devet poena i sedam skokova.

Foto: Tanjug

Kod Italijana Marko Belineli postigao je 18, a Luiđi Datome 15 poena. Srbija će u polufinalu, u petak od 20.30 sati igrati protiv Rusije, od koje je u grupnoj fazi doživela jedini poraz na turniru, a pobednik tog meča za titulu će se boriti porotiv boljeg iz prvog polufinala između Španije i Slovenije, koje je na programu sutra uveče.

#Italija

#Košarka

#Srbija

'