AKTUELNO

Košarkaši Crvene zvezde boriće se za treći trofej u sezoni, pošto su polufinalu KLS-a pobedili Megu u majstorici sa 88:66 i plasirali se u finale.

Odigrali su crveno-beli loše drugo poluvreme u prošloj utakmici, ali su u meču u kome nije bilo popravnog pružili još jednu dobru partiju i spremni idu na megdan FMP-u koji se mečeva za trofej domogao bez borbe, jer je Partizan odustao od takmičenja.

Što se ove utakmice tiče, Mega je u egalu bila do finiša prve četvrtine kada se Zvezda odlepila i uvodni deo susreta okončala sa 26:16.

Od tog momenta razlika je konstantno rasla. Izabranici Vladimira Jovanovića nisu uspeli da pariraju kvalitetnijem rivalu, ali mogu biti ponosni na prikazano u drugom meču.

Treba imati u vidu da je Mega ovu seriju igrala bez nekoliko veoma bitnih igrača, Malkolma Kazalona, Karla Matkovića i Nikole Jovića.

Ovo je ujedno bila repriza finala iz prošle sezone kada je tim sa Malog Kalemegdana slavio takođe sa 2-1.


Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Nikola Kalinić koji je postigao 21 poen i to svaki u prvom poluvremenu. NJega je pratio Ostin Holins sa 17. Na drugoj strani najbolji su bili Boriša Simanić i Samson Ružencev koji su brojali do 12.

Prva utakmica Crena zvezda - FMP na programu je u petak od 19 sati u dvorani "Aleksandar Nikolić". Drugi duel se igra u nedelju u Železniku.

Autor: