AKTUELNO

Ergin Ataman je suđenje na meču Srbije i Turske video na svoj način.

Srbija je u dramatičnom meču savladala Tursku 79:72 i tako došla bliže plasmanu na Mundobasket, a posle utakmice trener turskog tima Ergin Ataman se žalio na suđenje! U meču u "Sinan Erdem" areni sudije su imale mnogo grešaka, ali očigledno je Ataman video samo one načinjene sa jedne strane.

Iako sudije nisu svirale faul Alperenu Šengunu kada je laktom udario Marka Jagodića-Kuridžu u glavu, a u samom finišu su Nikoli Jokiću svirale faul u napadu kada je uhvatio defanzivni skok, Ataman je imao šta da im prigovori, ali je prvo analizirao igru.

"Neophodno je da podelimo analizu meča u dva dela. Krenuli smo loše jer nismo mogli da zaustavimo Jokića. Davali smo poene kada je lopta išla ispod koša, a kada smo pobeđeni na svim pozicijama pali smo moralno. Počeli smo sa dva visoka u drugom poluvremenu i bili smo tvrđi u odbrani. Sa Alperenom i Sertačom probali smo da izguramo Jokića i pritisnemo Micića. Uspeli smo u tome i dobar napad je sam došao", istakao je turski stručnjak.

A onda je počeo da besni na sudije, bez obzira na to što su nekim svojim odlukama jasno pogurale njegov tim!

"Mislim da su odluke sudija u poslednjih tri minuta neverovatne. Ne mogu tako da ne poštuju Tursku! Nadam se da će centralni komitet za suđenje u FIBA posebno analizirati poslednju četvrtinu ovog meča. Srbi su se branili kao da igraju američki fudbal, a sudije su odlučile sudbinu meča", rekao je besni Ataman.