AKTUELNO

Košarkaški klub Vojvodina obavestio je javnost da je preminuo Borivoje Šević, čovek koji je zadužio srpsku košarku otkrivanjem i usmeravanjem mnogobrojnih talenata.

"Košarkaški klub Vojvodina ovim putem se sa velikim žaljenjem oprašta od novosadske legende, gospodina Borivoja Ševića, nama poznatijeg kao „teča“ Vojvodine.

Borivoje je ostavio traga, kao jedan od najtalentovanijih skauta, jer je otkrio i usmerio brojne talente, od našeg predsednika kluba Željka Rebrače kog je upoznao u Apatinu i već tada prepoznao potencijal u njemu koji se kasnije i pokazao jer je uspešno stigao do najjače lige na svetu - NBA, Milana Gurovića kog je prvi put uočio upravo na Spensu, Milenka Tepića, Dragana Tarlaće i mnoge druge.

Ovaj simpatični vojvođanski nadimak – „teča“, Bora je dobio upravo po tome što ga je tako oslovio mladi igrač NAP-a kom je zaista i bio teča.

Kažu ljudi, da kada volite svoj posao, ne gledate na njega kao na posao, već na nešto što znate da radite najbolje i uživate u tome. Tako je Bora za svoj vek otkrio nebrojeno najtalentovanijih košarkaša i zauvek ostavio traga na košarkaškoj sceni.

Možemo samo da kažemo, da smo svi iz KK Vojvodina bili i da ćemo uvek biti ponosni što smo imali u svom sastavu ovakvog čoveka.

Verujemo da je sada na nekom lepšom mestu, a na večni počinak ćemo ga ispratiti na Gradskom groblju u Novom Sadu, 01.09.2022. u 11:15h.", stoji u poruci KK Vojvodina.