AKTUELNO

Košarkaška reprezentacija Srbije je u prva dva kola Eurobasketa na raspolaganju imala igrača manje. To je odluka koju je selektor Svetislav Pešić doneo uoči puta u Prag (1. septembar), pošto je Nikola Milutinov imao virozu. Kako to nije problem koji bi bio nepremostiv da nastupi na turniru, odlučeno je da ostane u Beogradu dok se potpuno ne oporavi, a dobra vest je da oporavak nije trajao duže nego što se očekivalo.

Pre nego što je srpska ekspedicija poletela u Češku procena je bila da će Milutinov stići za vikend, a Pešić je u razgovoru sa srpskim novinarima nakon druge pobede na prvenstvu potvrdio da će tako i biti.

Foto: Printscreen YouTube/ПБК ЦСКА Москва

"Pa trebalo bi da doputuje Milutinov. On je super, dobro je...", kratko je poručio Svetislav Pešić koji je sigurno odahnuo nakon dobrih vesti medicinskog tima, pošto će Srbija svakako biti drastično jača kada se najbolji srpski centar pojavi i ponudi pomoć našoj reprezentaciji u reketu.

U prva dva meča na mestu centra igrali su Nikola Jokić i vrlo dobri Dušan Ristić koji je koristio svaki minut, ali je jasno da je Milutinov ipak drugi centar reprezentacije, posle još jedne odlične sezone u dresu CSKA Moskve.

Koliko je značajan za tim najbolje je pokazao u mečevima kvalifikacija za Mundobasket protiv Grčke i Turske, a pošto se znalo desiti da u prva dva meča Eurobasketa imamo blagih problema sa kontrolom skoka - možemo samo da se nadamo da će se što pre vratiti u ritam i da će pomoći "orlovima" da zauzmu prvo mesto u grupi. Nismo daleko od tog cilja pošto su naši protivnici odigrali "šareno" do sada, a nama sledi pauza u nedelju.

Upravo tada će se Milutinov pojaviti u hotelu reprezentacije, a videćemo da li će biti na raspolaganju već u ponedeljak protiv Finske, u kako kaže Vasilije Micić - verovatno i najtežoj utakmici grupne faze.