AKTUELNO

Selektor Hrvatske Damir Mulaomerović istakao šta je bio cilj njegovog tima, ali i da se ne plaše meča protiv Srbije.

U poslednjem kolu grupne faze Eurobasketa, repreprezentacija Hrvatske savladala je Ukrajinu, a Bojan Bogdanović namerno promašio slobodno bacanje koje je moglo da im donese osam poena prednosti. Da je "Babo" pogodio, situacija u grupi bi se zakomplikovala, a selektor Damir Mulaomerović nakon meča je govorio pred medijima kao da Hrvatska u poslednjoj rundi nije kalkulisala.

Po njegovim rečima, reprezentacija je odigrala meč kako bi stigla do treće pozicije u grupi, a eventualni okršaj protiv Srbije u osmini finala trenutno im ne predstavlja problem. Ukoliko se tako pokloni, košarkaši Hrvatske biće spremni za okršaj protiv srpskog tima, jednog od glavnih favorita za osvajanje zlatne medalje.

"Svaka čast momcima, jer ovo je bila teška utakmica, peta u sedam dana. Bio je tu i umor, a imali smo i imperativ pobede jer smo želeli da zauzmemo treće mesto. To je ono što smo želeli. Bilo je dobrih stvari, ukazali su se Mavra i Ramljak. Reprezentacija je skup najboljih koji se moraju žrtvovati. Mogli smo na poluvremenu imati i veću prednost, ali Ukrajina se ne sme podcijeniti, dobila je glatko Italiju. Potrošili smo se na Mihaljuku, prvo Bogdanović, onda Ramljak, pa je tu bio i Mavra s kreacijom. U zadnjoj četvrtini gubili smo četiri razlike, bez problema smo se vratili. Ranije smo znali da izgubimo takve utakmice. Tu je bio i doktor Kruno Simon, Babo je odigrao kapitanski, Zubac i Matković su zatvarali reket i možemo biti zadovoljni", rekao je Mulaomerović.

Pobedom protiv Ukrajine, Hrvatska je izbegla četvrto mesto u grupi C, a samim tim i ukrštanje protiv najboljeg tima grupe D. Očekuje se da Srbija pobedom protiv Poljske obezbedi prvo mesto u grupnoj fazi, što bi dovelo do okršaja sa Italijom u osmini finala. Komentar na to imao je i Damir Mulaomerović. "Bez obzira ko nam dođe na suprotnu stranu u nedelju, ja sam optimističan. I da smo izgubili, bio bih takav. A ako ciljate na tu neku utakmicu sa Srbijom, igrali bi i nju, pa šta? Dobra nam je situacija, treba uživati, igrati."

Autor: