AKTUELNO

Večerašnji protivnik srpskih košarkaša u meču 5. kola EP je selekcija Poljske. Pobednik ovog meča u 1/8 finala Evrobasketa igra protiv Italije, dok poraženi ide na selekciju Hrvatske.

34. minut - Nikola Jokić je promašio samo jedan šut, Vasa Micić ima devet asistencija, Milutinov je odličan sa 14 poena, Davidovac i Gudurić su na po 10. Vodimo - 88:55.

32. minut - Davidovac sada ima dobre minute. Raduje sjajna širina u timu koju pokazujemo na ovom meču - 83:55.

ČETVRTA ČETVRTINA

30. minut - Gudurić je odličan. Ubacio je 10 poena, ali je primetan njegov doprinos i u čvrstoj odbrani - 72:47.

27. minut - Jedino pitanje koje se postavlja je krajnja razlika. Srbija je konstantno na oko 20 poena prednosti - 67:47.

24. minut - Jokić dominira, srpski centar igra sjajno, već je na 19 poena - 62:42.

22. minut - Počeli su Poljaci malo bolje drugo poluvreme, al i dalje je razlika velika u korist našeg tima - 58:43.

TREĆA ČETVRTINA

Moćna Srbija! Vodimo na poluvremenu sa 52:33. Najbolji u našem timu su Jokić i Milutinov sa po 10 poena. Posebno raduje što je sjajni centar CSKA prvi put u timu na ovom EP.

15. minut - Milutinov! Uh, kakvo pojačanje smo dobili. Sjajno igra centar Srbije. Ubacio je već na 10 poena - 47:23.

13. minut - Ovo je već gaženje! Srbija na čak plus 21 - 39:18.

12. minut - Očigledna je razlika u klasi. Poljska je mnogo, mnogo ispod nivoa Srbije, čini se da ovde nema nikakve dileme oko pobednika - 34:18.

Malo zanimljivosti sa tribina:

DRUGA ČETVRTINA

Odlično! Srbija igra baš onako kako smo očekivali i najavili - maksimalno i pošteno. Naravno to se vidi i na rezultatu 28:14.

8. minut - Milutinov je konačno na terenu! I odmah u prvom napadu postiže poene - 24:14.

7. minut - Jokić je već dvocifren - 20:11.

6. minut - Odlično igramo! Kalinić pogađa uz faul. Selektor Poljske mora da reaguje sa minut odmor - 18:9.

5. minut - Jokić, 8 poena! Sjajno igrač naš najbolji igrač prosto je nezaustavljiv za rivale - 14:6.

4. minut - Pogađa i Kalinić van linije 6,75, imaju i Poljaci dobrih momenata u napadu - 10:6.

3. minut - Ide trojka Jaramaza koji je ovaj meč počeo u prvoj petorci - 7:4.

1. minut - Očekivano teško da neko može da zaustavi Jokić na ovom meču (4 poena već je dao) - 4:2.

PRVA ČETVRTINA

Biće to poslednji duel za "orlove" u grupi, posle četiri pobede. Naš rival ima skor od tri trijumfa i jednog poraza.

Današnji dan obeležio je sraman meč Hrvatska - Ukrajina u kojem smo videli namerno promašenja bacanja od strane "kockastih", kako ne bi pobedili sa više od sedam poena razlike (i time završili na poziciji dva u grupi).

Glavnu snagu selekcije Poljske čini trio Aleksandar Balčerovski (centar), Mateuš Ponitka (krilo) i naturalizovani Amerikanac Ej Džej Sloter. Selektor reprezentacije je Hrvat Igor Miličić.

- Srbija igra najbolju košarku u poslednjih nekoliko godina. Dele loptu, imaju visinu, igraju nesebično. Što se tiče talenta, ne dovodi se u pitanje. Sve u svemu, Srbija je sjajna ekipa s vrhunskim trenerom. Za nas je važna stvar što smo izborili prolaz dalje i što smo među četiri ekipe u grupi - objasnio je Miličić.

Što se tiče našeg državnog tima. Povredu u meču protiv Izraela zaradio je i Vladimir Lučić. Međutim, njegovo koleno je izdržalo i on će biti u sastavu za duel s Poljacima. Da podsetimo, Vanja Marinković je propustio već dve utakmice zbog stomačnih problema, dok Nikola Milutinov još nije odigrao ni minut na EP.

Foto: Tanjug AP/Petr David Josek

Nemanja Nedović je završio EP zbog rupture lista noge. Povredu je zaradio u utakmici protiv Izraela, krajem druge četvrtine.

Prema pravilima FIBA, kao organizatora Evrobasketa, u ovakvim slučajevima ne postoji mogućnost zamene. Samim tim rotacija Svetislava Pešića je skraćena i put ka završnici moraće da krči sa 11 košarkaša.

Nedović je na četiri utakmice dosad provodio po 13 minuta na parketu, beležio po šest poena, 1,8 asistencija i 1,3 skoka po meču.