AKTUELNO

Košarkaši Crvene zvezde otputovali su u Tursku, gde će nastaviti pripreme za novu sezonu.

Izabranici Vladimira Jovanovića boraviće u Turskoj od 14. do 18. septembra, a već u sredu imaju proveru na jakom turniru, rival će biti evroligaš Monako (19).

Naredni protivnik na turniru biće poznat dva dana kasnije, a treći u nedelju 18.09.

Crveno-beli su u dosadašnjim proverama zatvorenog tipa, bili ubedljivi protiv Dinamika (92:57) i rumunskog Kluža (92:64).

Trener srpskog i regionalnog šampiona Vladimir Jovanović računa na sve raspoložive snage, izuzimajući povređenog reprezentativca Nemanje Nedovića.

- Očekuje nas put i turnir u Antaliji, sigurno i tri dobre provere, počev od ekipe Monaka koja je Evroligaš. Rezultat zaista nije u prvom planu, već želimo da petodnevni boravak u Antaliji maksimalno iskoristimo. Osim utakmica koje će nam značiti, ovaj turnir iskoristićemo na najbolji mogući način, za uigravanje i poboljšanja. Ono što me posebno raduje je da su svi igrači zdravi i da ćemo osim Nedovića biti gotovo kompletni u Turskoj - rekao je Jovanović pred put u Tursku.

Po povratku sa turskih priprema, Crvena zvezda putuje na Kipar, gde će učestvovati na turniru u Nikoziji (23 i 24.septembra), kada su rivali grčki Peristerij i Olimpijakos.

#KK Crvena zvezda

#Košarka

#Priprema