AKTUELNO

Čelnici NBA lige kaznili su košarkaša Minesote Entonija Edvardsa sa 40.000 dolara zbog homofobnih izjava u video snimku objavljenom na društvenim mrežama, prenose američki mediji.

Video snimak je objavljen prošle nedelje. Edvards se potom izvinio, a zatim i uklonio video snimak sa društvenih mreža.

"Ono što sam rekao bilo je nezrelo, uvredljivo i bez poštovanja i neverovatno mi je žao. Ovo je neprihvatljivo i za to nema nikakvog opravdanja. Odgajan sam bolje od toga", napisao je Edvards na društvenim mrežama.

Čelnici Minesote kritikovali su Edvardsa zbog objave na društvenim mrežama.

"Razočarani smo jezikom i postupcima Edvardsa na društvenim mrežama. Timbervulvsi su predani tome da budu jedna inkluzivna i gostoljubiva organizacija za sve. Izvinjavamo se zbog uvreda našeg košarkaša", izjavio je predsednik Minesote Tim Koneli.

Edvardsa je kritikovao i legendarni američki košarkaš Karim Abdul-Džabar.

"Bilo bi lako svesti ovo na Edvardsovu nezrelost, jer on ima samo 21 godinu. Problem je u tome što smo videli previše poznatih sportista i vlasnika klubova kako dospevaju na naslovne strane šireći rasizam, seksizam ili homofobiju. To je vrlo štetno za sport uopšte i za ekipe i održava stereotip o glupom i gadnom sportisti", napisao je Karim Abdul-Džabar na svom blogu.

#NBA