AKTUELNO

Košarkaš Crvene zvezde Nemanja Nedović izjavio je očekuje težak meč protiv Monaka u šestom kolu Evrolige. Utakmica između Monaka i Crvene zvezde biće odigrana u petak od 21 sat, a "crveno-beli" imaju jednu pobedu i četiri poraza u Evroligi

"Monako igra sjajno ove sezone, imaju 4-1 u Evroligi, imaju sjajnu ekipu... Mislim da je budžet duplo veći u odnosu na prošlu sezonu i na svakoj poziciji imaju po dva evroligaška igrača. Neće biti lako, ali pokušaćemo na leđima ove dve pobede u Evroligi i ABA ligi da nastavimo taj dobar niz i vratimo se u Beograd sa pobedom", rekao je Nedović novinarima na aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu.

Crvena zvezda će imati i podršku navijača u Monaku.

"Ja se nadam... Nemam tu informaciju, ali se nadam da će biti naših navijača. To je mala hala gde svaki navijač znači, tako da se radujem tome", rekao je Nedović.

On je istakao da je spreman za duel sa Monakom.

"Osećam se dobro. Iz utakmice u utakmicu će biti sve bolje i bolje. I dalje nisam blizu svog maksimuma, potrebni su mi treninzi i utakmice. Tako da me raduje što pobeđujemo kako sam se vratio", dodao je košarkaš Crvene zvezde.
Nedović je rekao da je Argentinac Luka Vildoza veliko pojačanje za srpskog i regionalnog šampiona.

Foto: Beta/Dragan Stjepanović

"Mislim da je Luka osveženje za celu ekipu. Uživanje je igrati sa takvim košarkašem. On je dosta vremena proveo u Španiji, proveren je igrač. Sa njim možemo da napravimo dosta problema protivničkim klubovima. Monako ima sjajan individualni kvalitet. Videćemo koje će im biti mane i slabosti. Imamo dovoljno vremena da se pripremo za taj duel", rekao je Nedović.

Fudbaleri i košarkaši Crvene zvezde zajedno putuju danas u Monako. Fudbaleri "crveno-belih" će sutra od 18 i 45 sati gostovati ekipi Monaka u šestom kolu grupe H Lige Evrope.

"Ni njima neće biti lako, sigurno. Ovo im je ključna utakmica za prolaz, koliko sam shvatio treba im barem 2:0 za prolaz, možda i 5:0, a to je najgore, kad ne zavisi sve od tebe. Želim im svu sreću, pa da slavimo zajedno", dodao je Nedović.
On je istakao da će sutra sa tribina bodriti fudbalere "crveno-belih" na meču sa Monakom.

"Ja se nadam, borim se za to. Nama će to značiti, da gradimo timsku atmosferu. Ali čini mi se da ima nekih problema oko termina za trening. Verujem da ćemo uspeti da stignemo da bodrimo naše fudbalere", zaključio je Nedović.

Foto: Beta/Dragana Stjepanović

#KK Crvena zvezda

#Košarka