AKTUELNO

Au kakav je košarkaš Luka Dončić!

Luka Dončić je ponovo bio nezaustavljiv i opet je doneo pobedu svom Dalasu. Sjajni slovenački plejmejker je u dramatičnoj pobedi Dalasa nad Torontom 111:110 imao neverovatnih 35 poena, 8 skokova i 6 asistencija i praktično je sam doneo trijumf Mavsima.

Vodila je velikom razlikom ekipa iz Teksasa, ali je u poslednjoj četvrtini sebe dovela u problem pošto su izgubili četvrti deo igre sa 14 poena minusa, ali ipak na kraju pobeda je došla.

Spenser Dinvidi sa 21 poenom je bio jedini raspoložen osim Dončića za igru, dok su kod Toronta glavnu reč vodili OG Anunobi sa 27, Paskal Sjakam sa 18 i Kris Bušer sa 17 poena.

Dončić je ovom utakmicom ušao u istoriju jer je postao jedini igrač u istoriji NBA lige uz Vilta Čembrlena koji je na prvih 8 mečeva u sezoni postigao 30+ poena. To je pre njega uradio Čembrlen prvo 1959-60, potom Čembrlen i 1962/63 kad je imao čak 23 meča zaredom sa 30+ poena i sada je posle punih 60 godina on ponovi takav učinak!

Čembrlen se ovih dana mnogo pominje zbog igrača sa ovih prostora, pošto je jedan njegov rekord nedavno oborio Nikola Jokić.

Autor: