AKTUELNO

Košarkaši Crvene zvezde gostuju večeras Fenerbahčeu u Istanbulu u utakmici sedmog kola Evrolige.

Utakmica se igra od 18 sati, a trener crveno-belih Vlada Jovanović na raspolaganju će imati samo 10 igrača.

"Muči nas stomačni virus, nemamo i neke igrače koji su sa reprezentacijom. Sada od te priče da nas ima 16-17 ostali smo na 10, izjavio je Jovanović uoči puta za Istanbul.

U sastavu sigurno neće biti Ognjen Dobrić i Luka Mitrović, dok su pod znakom pitanja Branko Lazić, Stefan Marković i Miroslav Raduljica

Turski tim je, uz Monako, lider na tabeli sa skorom 5-1, dok je Zvezda na začelju sa skorom 1-5, koliko imaju i Bajern i Panatinaikos.

"Ono što moramo da uradimo protiv Fenerbahčea je energetski maksimum, da donosimo pametnija rešenja. Igraju atipično sa dve velike petice, dosta preuzimaju, teraju vas na ekstra pas i sve to znamo, pripremali smo se. Raspored nije lak, ali sve smo to znali, nadali smo da ćemo možda dobiti neku od tih utakmica, iako ni u jednoj nismo bili favoriti", izjavio je trener "crveno-belih" za klupski sajt.

Zvezdin košarkaš Nemanja Nedović istakao je da očekuje reakciju ekipe protiv turskog tima.

"Svesni smo greške i poraza od Zadra, popričali smo izmedu nas i idemo dalje. Ne ide nam na ruku raspored od početka lige, ali šta je tu, nema plakanja idemo tamo da se borimo za što bolji rezultat. Jedna pobeda na strani bi nam značila protiv ovakvog protivnika, ali to ne sme da bude opterećenje. Moramo da ispravimo greške koje smo pravili u prethodnom periodu. Tu ne mislim samo na Zadar, ta utakmica je samo bila kulminacija svega toga. Idemo da odigramo dobru utakmicu, da se držimo zajedno i samo pozitivno razmišljamo jer to je jedini izlaz iz ovoga", zaključio je Nedović.

#KK Crvena zvezda