AKTUELNO

Fenomenalna partija Partizana i jedna od najlakših pobeda ove sezone u ABA ligi! Sve je funkcionisalo kao na traci za ekipu u crno-belom na ovom meču, od starta je napravljena odlična rezultatska zaliha, koja se do kraja samo uvećavala, a na kraju je posledično "pukla" stotka u dvorani "Ranko Žeravica" - 78:103.

Šta reći o ovom meču osim što je viđena dominacija Partizana od prvog do poslednjeg napada. Jedino vođstvo Mega je imala posle prvog koša, posle kojeg je Željkov tim preuzeo potpunu kontrolu i delovao kao da je ekipa sa nekog drugog sveta. Procenti na šutu za tri posebno su bili za divljenje.

Posle uvodnih 20 minuta, Partizan je imao 12 postignutih trojki iz 17 pokušaja uz čak 65 ubeleženih poena, što je jedan od najboljih njihovih učinaka ove sezone u ABA ligi. Svi su dali svoj doprinos, od Pantera, Ledeja, Lesora, pa sve do Anđušića, Trifunovića i Madara. Jednostavno, ekipa Željka Obradovića delovala je kao švajcarski sat, na kraju se zaustavila na 14 trojki iz 25 šuteva.

Imali su crno-beli tradicionalno veliku podršku u dvorani "Ranko Žeravica", gde su zaista mogli da uživaju u fantastičnoj košarci svog tima i da se na taj način pripreme na pravi način za duel sa Bajernom u Evroligi u četvrtak u Minhenu. Obradović je mogao da odmori sve i da rasporedi minutažu, jer se nije ni postavljalo pitanje da li će Partizan odneti pobedu.

Čak šest igrača bilo je dvocifreno u timu Partizana. Jam Madar ubacio je 15 poena, jedan manje Džejms Naneli, a po 13 poena su dali Kevin Panter, Alen Smailagić i Danilo Anđušić. Tu je bio i Aleksa Avramović sa 10 poena, dok je na drugoj strani Nikola Đurišić sa 17 poena bio ispred ostalih.

Već na početku je krenula "kanonada" trojki crno-belog tima. Posle uvodnih 10 minuta je Partizan dao sedam trojki i imao je +11, zahvaljujući raspoloženom Madaru, Panteru i Anđušiću, da bi u drugom kvartalu dodao još gasa na papučicu i ubacio čak 37 poena tokom druge četvrtine kada je razlika već sezala do nestvarnih +28 koliko je bilo na velikom odmoru, a bilo je i više u završnici prvog poluvremena.

Malo se opustio Partizan u trećoj četvrtini, kao i u četvrtoj. Jednostavno je igrao taman koliko mu treba da održi prednost. Mega ni u jednom nije uspevala da se spusti ni ispod 20 poena prednosti, a meč je potrajao tek nešto više od sat i po vremena što dovoljno govori o tome koliko nije bilo drame i koliko se igrala čista košarka.

Partizan je sada na skoru 16-2 u ABA ligi i u narednom kolu dočekuje Borac u Beogradu pred put na Kup Radivoja Koraća u Nišu. Sa druge strane, Mega će pre nacionalnog Kupa igrati sa Studentskim centrom u Podgorici, a porazom je pala na skor 7-11, koliko ima i Split na osmom mestu.