AKTUELNO

Aktuelne evropske šampionke košarkašice Srbije okupile su se u Beogradu uoči utakmica protiv Hrvatske i Bugarske u završnici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

"Okupile smo se danas i preostale su još dve utakmice u ovim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Prva utakmica je veoma važna, jer igramo kod kuće sa Hrvatskom. To je kipa koja je od našeg prethodnog duela promenila roster, u smislu da će koristiti naturalizovalu američku igračicu koja će im znatno pomoći", rekla je kapiten Srbije Tina Krajišnik, preneo je sajt Saveza.

Srbija će u četvrtak od 18 časova u beogradskoj "Hali sportova Ranko Žeravica" igrati protiv Hrvatske, pretposlednju utakmicu kvalifikacione Grupe E. Ulaz u halu je besplatan uz ulaznicu, naveo je Savez.

"Mislim da je ta utakmica veoma važna za nas, jer smo svesne da su, ukoliko pobedimo, kvalifikacije za nas uspele, da smo uspele da ostvarimo cilj, tako da mislim da je prvi fokus na toj utakmici i da ćemo se potruditi da se u narednih par dana spremimo što bolje", navela je Krajišnik.

Selektorka Srbije Marina Maljković pozvala je 18 košarkašica, a na spisku su: Ivon Anderson, Katarina Vučković, Mina Đorđević, Katarina Zec, Maša Janković, Nevena Jovanović, Ivana Katanić, Tina Krajišnik i Jovana Nogić.

Pozvane su i Ivana Raca, Nadija Smailbegović, Aleksandra Stanaćev, Dragana Stanković, Kristina Topuzović, Teodora Turudić, Aleksandra Crvendakić, Saša Čađo i Maja Škorić.

Evropsko prvenstvo održaće se u junu u Izraelu i Sloveniji.

U Grupi E u kojoj se nalaze tri reprezentacije, u prvom prozoru pretprošlog novembra odigrane su dve utakmice. Hrvatska je u Botevgradu pobedila Bugarsku sa 84:73, a tri dana kasnije kod kuće je izgubila od Srbije 66:84.

U prošlom prozoru prethodnog novembra, Srbija je u Beogradu pobedila Bugarsku sa 79:51, dok je u Vukovaru Hrvatska pobedila Bugarsku sa 93:74.

Srbija kvalifikacije završava u nedelju 12. februara u Samokovu utakmicom protiv Bugarske, koja počinje u 17 časova.

Plasman na Evropsko prvenstvo osim domaćina Slovenije i Izraela, obezbedile su Španija, Italija i Letonija. Čeka se još sedam reprezentacija pobednika grupa, kao i četiri najbolje drugoplasirane ekipe iz ovih kvalifikacija.

Autor: