AKTUELNO

Nikola Jokić još jednom je Amerikancima pokazao koliko odudara od svih ostalih NBA zvezda, iako je trenutno dvostruki uzastopni MVP koji ide ka trećem priznanju za najboljeg.

Koliko je Luka Dončić prigrlio sav glamur NBA lige, toliko Jokić nije. Ugasio je sve društvene mreže, pokušavao je čak i as Dalasa da ga ubedi da se vrati na instagram, ali uzaludno. Ništa od toga ne treba Jokiću, telefon koristi praktično samo za komunikaciju sa najmilijima, da isprati KK Džoker i konjske trke.

Zato je mnoge američke medije iznova šokirao Jokićev odgovor na pitanje koji je cilj kad završi karijeru i šta će uraditi.

- Neću koristiti telefon kada završim karijeru,... Mogu da izdržim bez svega toga, samo mi treba jutjub da mogu da gledam konjske trke. To je to.

Najgori deo tereta profesionalne karijere - nema dileme oko dve stvari.

- Mediji... i slava - rekao je Jokić, dodavši da mu je sve ostalo u redu. Naveo je da toliko često govori pred medijima da mu je to postalo naporno i dosadno.

Bilo je i opuštenijih pitanja - da dođe apokalipsa, kog bi saigrača poveo sa sobom da preživi.

- Vlatka Čančara, rekao bih. Vlatko je pre svega jedan od mojih najboljih prijatelja. I možda Arona Gordona, koristili bismo njegovu snagu ako treba nešto da se nosi, ako treba da uhvatimo neku životinju da pojedemo, ili tako nešto.

Ko bi bio najgori od saigrača u ovoj situaciji?

- Uhhhh... Di Džej - rekao je Jokić posle dugog razmišljanja, aludirajući na Diandrea Džordana.

Tu je i trener Denvera Majkl Meloun. Došao je zajedno sa Jokićem, koji u nedelju puni 29 godina.

Ovog puta, međutim, bilo je nekoliko putnika više, jer je Jokić pre nekoliko godina kada su leteli zajedno na Ol star imao manju porodicu.

- Ovaj put je tu njegova ćerka, njegova nećaka, njegov nećak - rekao je Meloun.

- Smešno je kako se život tako brzo menja - naveo je trener Nagitsa.

Jokić je rekao da još nije navikao da mu je porodica na putu, ali mu se to do sada sviđa, čak i ako to znači da manje vremena provodi igrajući video igrice. Bilo da se radi o dodatnom porodičnom prisustvu ili petom uzastopnom nastupu na Ol-Star utakmici, njegov trener oseća da je njegov glavni igrač sigurniji u svoj položaj i status među najboljim igračima.

- Vidim ga, kako razmišlja. U stilu, 'zaslužujem da budem ovde. Ja sam MVP.’ Nije da on hoda unaokolo govoreći „Ja sam MVP“, ali mislim da mu je zaista prijatno sa drugim sjajnim igračima u ovoj ligi, pored toga što je na ovoj sceni - rekao je Meloun.

Meč između timova Lebron i Janis igraće se u noći između nedelje i ponedeljka u 1 i 30 po našem vremenu.