AKTUELNO

Ako je uopšte ikada postojala dilema, Nikola Jokić se iz utakmice u utakmicu trudi da je opovrgne - on je trenutno najbolji košarkaš NBA lige. I tačka. U pobedi Denvera protiv Memfisa u derbiju Zapadne konferencije, srpski igrač upisao je novi tripl-dabl učinak, njegov 101. u karijeri u NBA ligi - 113:97.

Može se reći da je Nikola kao profesor koji deli "tripl-dabl lekcije" ostalim košarkašima u najjačoj ligi sveta. Prosto neverovatno deluje podatak da je ovo bio 25. put ove sezone da je tri kolone popunio dvocifrenim brojkama, a Nagetsi su odigrali 63 utakmice, od kojih je i Jokić sam propustio nekoliko.

Večeras je njegov učinak glasio na 18 poena, 18 skokova i 10 asistencija, a uz to je imao jednu blokadu. Iz igre je šutirao 7/10, sve za dva poena, dok je sa linije penala imao 4/6.

Najefikasniji u timu Nagetsa večeras bio je Majkl Porter Džunior koji je postigao 26 poena uz osam skokova i jednu podeljenu loptu saigračima, dok je odličan bio i Džamal Marej sa 22 poena, pet uhvaćenih lopti i devet asistencija.

U poraženom timu, Dža Morant je imao dabl-dabl od 27 poena, četiri skoka i deset asistencija, dok je Dezmond Bejn stao na 19 poena uz četiri uhvaćene lopte.

Gledali smo izuzetno zanimljiv i uzbudljiv meč u Koloradu njegovim većinskim delom. Posle egal prve četvrtine, Memfis je bio taj koji je zadao početni udarac u drugoj kada je otišao na 10 poena prednosti, a Grizlisi su bili ispred i na poluvremenu kada su imali zalihu od +8.

Međutim, pod rukovodećom palicom Nikole Jokića, Nagetsi su zaigrali daleko bolje u narednom kvartalu. Počeli su da pogađaju iz svake moguće pozicije i da polako, ali sigurno tope razliku svog najvećeg rivala na Zapadu u ovom momentu. Tako je pred završnih 12 minuta košarke na semaforu stajao nerešen rezultat.

Ali, ako ste se nadali drami, nju niste dočekali. Jednostavno, Denver je brutalnom završnicom zadao jak udarac Memfisu. Držali su se Grizlisi u kakvom-takvom egalu sve dok Jokić i družina nisu napravili seriju od čak 16:0 (!) uz pomoć koje su na kraju došli do ubedljive pobede i učvrstili se na prvom mestu.

Nekako baš u tim momentima je Nikola i upisao nedostajuću asistenciju koja mu je falila za novi tripl-dabl učinak i tako ukrasio sjajno veče na terenu.

Uz novu pobedu, Denver je skočio na skor 45-19 i sada definitivno gospodari Zapadnom konferencijom, pošto je ostavio Memfis na odnosu 38-24. Narednu utakmicu, Nagetsi igraju protiv Toronta u Koloradu u noći između ponedeljka i utorka.