AKTUELNO

MVP trka u NBA ligi trenutno je jedna od najvrelijih tema za diskusiju u Americi.

Javnost je sa nestrpljenjem iščekivala međusobni duel dva glavna favorita za nagradu, Nikole Jokića i Džoela Embida, ali usledilo je veliko razočarenje. Embid je propustio meč u Denveru, navodno zbog povrede lista i tako čini se umanjio svoje šanse da se domogne prestižnog priznanja.

U prvi mah delovalo je da su mnogi previše kritični prema Kameruncu. Povrede se dešavaju, ako ne možete da igrate, ne možete - viša sila. Međutim, mnogi tvrde da je Embid bio u stanju da izađe na teren, ali je odlučio da preskoči okršaj sa Nikolom, što mu nije prvi put. U poslednje vreme propustio je dosta utakmica protiv Nagetsa i Jokića, u Denveru nije izašao na teren od 2019. godine, pa mnogi veruju da Kamerunac aktivno izbegava da igra protiv Srbina. Naravno, imao je sjajnu uakmicu protiv Jokića u ranoj fazi sezone, ali sada kada se rešava "MVP" pitanje, nije želeo da izađe na crtu Srbinu.

To mu je ozbiljno zamerio njegov veliki fan i dežurni hejter Nikole Jokića - Kendrik Perkins.

Perkins je u emisiji "ESPN Today" žestoko isprozivao svog miljenika.

Govoreći o Embidu, bivši NBA košarkaš iskoristio je popularnu američku krilaticu "ducking smoke", kojom se opisuju kukavice, osobe koje se kriju od posledica.

"Ne možete da presedite ovakvu utakmicu. Kada dođe do ovakvih mečeva, morate da igrate. Imam glas sa MVP nagradu, zapamtiću ovaj momenat", razočaran je Perkins.

S druge strane, Jokić je izašao na teren i izdominirao. Denver je slavio protiv Filadelfije i zadržao lidersku poziciju na Zapadu, a srpski as zabeležio je 25 poena, 17 skokova i 12 asistencija.

Podsetimo, bivši NBA košarkaš i aktuelni analitičar "ESPN", Kendrik Perkins, vodio je sramnu kampanu protiv srpskog centra. Perkins je podigao veliku buru u košarkaškoj javnosti pošto je optužio Srbina da "pumpa" brojke kako bi imao trip-dablove i da ciljano na svakom meču povećava asistencije kako bi bio dvocifren u tri kolone. Međutim, nije se tu zaustavio - optužio je NBA ligu da ima dvostruke standarde za tamnopute igrače kada je u pitanju glasanje za prestižno MVP priznanje. Perkins nije krio da je Džoel Embid njegov favorti za MVP nagradu.

Izgleda da je sada okrenuo ploču...

#NBA

#Nikola Jokić