AKTUELNO

Prava bomba u Evroligi, Bajern je i zvanično potpisao Serža Ibaku!

Nekadašnji NBA šampion neće prvi put zaigrati u Evropi jer je do najjače lige sveta došao preko Španije gde je nastupao za Hospitalet i Manresu, a sada se posle 14 godina u Americi vraća na Stari kontinent.

Igrao je za Oklahomu, Orlando, Toronto, LA Kliperse i Milvoki Bakse, a tokom NBA karijere je tri puta bio u najboljoj defanzivnoj petorci lige i dva puta je bio najbolji bloker NBA. Sa Španijom je osvojio zlato na Eurobasketu i srebro na Olimpijskim igrama i novog šefa struke Bajerna Pabla Lasa dobro poznaje.

"Za mene je privilegija da se pridružim ovom velikom klubu. Imao sam dugu NBA karijeru, ali ovu novu stranicu otvaram sa mnogo entuzijaza. I dalje je u meni mnogo vatre i ljubavi prema igri. Činenica da je ovde trener Pablo Laso za mene je bila ključna, po mom mišljenju je on jedan od najboljih trenera na svetu", rekao je on na predstavljanju.

Igrao je malo i u Evroligi Ibaka pošto je tokom NBA lokauta 2011. godine potpisao za Real Madrid, pa mu neće biti strano takmičenje u najjačoj evropskoj ligi. U Minhenu ga čeka kapiten Vladimir Lučić kao i doskorašnji igrač Mege Danko Branković.

Autor: