AKTUELNO

Crvena zvezda se zvanično oglasila o stanju svog mladog plejmejkera Nikole Topića!

Crvena zvezda je pobedila Partizan na svom terenu 88:72 u Evroligi, ali je ipak trener Janis Sferopulos imao zbog čega da ima glavobolje posle duple pobede nad Fenerbahčeom i najvećim rivalom na startu Nove godine.

Protiv Partizana zbog povrede nije igrao Luka Mitrović, a tokom meča su se povredili Džoel Bolomboj i Nikola Topić.

Bolomboj je sam izašao sa terena krajem treće četvrtine kada je doživeo povredu malog prsta desne ruke, dok je mladi plejmejker takođe posle nešto više od 11 minuta na terenu morao napolje. Razlog za to je povreda kolena koja je ozbiljnije prirode.

"KK Crvena zvezda Meridianbet obaveštava javnost da je naš plejmejker Nikola Topić tokom utakmice 19.kola Evrolige sa Partizanom doživeo povredu kolena, koja zahteva pauzu od 4 do 6 nedelja. Tokom perioda oporavka i terapija klub će blagovremeno obaveštavati javnost o stanju povrede našeg igrača.

Centar našeg tima Džoel Bolomboj povredio je prst leve ruke. Pregledom je utvrđeno da nema preloma, lekarski tim Crvene zvezde je već sanirao tokom noći povredu našeg igrača, i on će sa ekipom putovati u Ljubljanu. Takođe, oporavak našeg krilnog centra Luke Mitrovića teče po planu nakon povrede kolena, nejgov povratak na teren očekuje se uskoro", navodi se u zvaničnom saopštenju Crvene zvezde.

Očigledno da će Bolomboj probati da zaigra već na badnje veče u Ljublajni protiv Cedevita Olimpije, a tada bi u sastavu Crvene zvezde umesto Topića trebalo da bude Stefan Lazarević koji je preskočio derbi. Što se Luke Mitrovića tiče videćemo da li će biti u konkurenciji za 11. januar i gostovanje Crvene zvezde u Milanu Olimpiji u okviru Evrolige.

Autor: