AKTUELNO

Nikoli Jokiću svakako ni na kraj pameti nije bio još jedan statistički rekord na gomili sličnih, ali hroničarima nije promakao podatak da niko pre njega nije ranije stigao do više od 13.000 poena, 6.000 skokova i 4.000 asistencija. Somborac će za mesec dana proslaviti 29. rođendan, Lebron Džejms je te brojke dosegao sa 29 leta i 82 dana.

Misli srpskog superstara okupirao je ubedljiv poraz Denvera u Juti (111:124), 13. ove sezone u kojem su Nagetsi u prvom poluvremenu igrali rekreativnu odbranu i primili čak 71 poen! Kada je Lauri Markanen povisio prednost "džezera" na 20 poena, Jokić je iz frustracije tresnuo loptu o parket i vrteći glavom uputio se na tajm-aut pauzu.

- Naravno da budete frustrirani, ali pokušavam da smirim sebe i pomognem timu da nekako dobije utakmicu - rekao je Jokić, koji sebi ne može mnogo toga da zameri osim da je trebalo više da gleda ka košu, a manje ka saigračima.

Foto: Tanjug AP/Matt York

Postigao je 27 poena šutirajući iz igre 8/9, uz 11 skokova i šest asistencija, ali i čak čest izgubljenih lopti. Samo je Eron Gordon od startera manje šutirao, Džamal Marej je ispalio 15 hitaca i meč završio sa 17 poena kao drugi strelac Nagetsa, kojima je ovo šesti uzastopni poraz u Solt Lejk Sitiju, gde su poslednji put slavili 5. februara 2020.

Boljeg raspoloženja bio je Nikola Jović uprkos porazu njegovog Majamija od Oklahome (120:128). Naš 20-godišnji reprezentativac dobio je 33 minuta kao starter Hita, ubacio 15 poena (šut 5/8), uz pet skokova, četiri asistencije, jednu blokadu i jednu ukradenu loptu. Razloga za osmeh ima Vasilije Micić, koji postaje skoro redovan član rotacije Tandera. Sa klupe je odigrao 15 minuta, postigao četiri poena (2/2) i podelio pet asistencija, dok Aleksej Pokuševski i dalje nije u vidokrugu trenera Marka Dagnolta.

Atlanta je iskoristila odsustvo Džoela Embida i protiv Filadelfije ostvarila 15. pobedu u sezoni (139:132).

Bogdan Bogdanović je pogodio samo jednu trojku iz osam pokušaja, ali je dvojkama stigao do učinka od 15 poena, uz četiri asistencije.