AKTUELNO

Srpski košarkaški trener Dejan Milojević je preminuo u sredu što je doživeo srčani udar u Solt Lejk Sitiju, a ta vest rastužila je mnoge, naročito klub u kome se najviše i proslavio, KK Partizan. Baš njegovi crno-beli - rešili su da mu na poseban način odaju počast.

Podsetimo, bivšem centru FMP-a, Budućnosti i Partizana između ostalih, a potom treneru Mege, Budućnosti i u trenutku smrti članu stručnog štaba Golden Stejta, pozlilo je u jednom restoranu u Solt Lejk Sitiju.

Tamo su Voriorsi u predstojećoj noći, između srede i četvrtka, od 3 sata po našem, srednjeevropskom vremenu, trebalo da igraju sa Jutom. Taj i naredni meč "ratnika" (protiv Dalasa) su odloženi jer je Dejan Milojević preminuo.

Ta smrt je potresla mnoge, a KK Partizan je odlučio da na svom prvom meču od tog tragičnog događaja - oda počast Milojeviću na poseban način.

Naime, crno-beli su u Atini, na meču Evrolige sa Panatinaikosom, na parket izašli u posebnim majicama.

Na njima je, uz fotografiju Dejana Milojevića i reči "In memoriam", te godinu rođenja (1977) i smrti (2024) košarkaškog asa, pisalo i:

"I najveći borci nekad odlaze..."

Podsetimo, prenos utakmnice Partizan - Panatinaikos možete uživo da pratite uz portal "Novosti".

Impresivna karijera Dejana Milojevića

Nakon što je KK Partizan primio vest da je nekadašnji igrač i kapiten crno-belih, legendarni Dejan Milojević imao težak srčani udar tokom večere u Solt Lejk Sitiju, gde se nalazio sa svojim NBA klubom, a kasnije tokom dana da je jedan od najvećih boraca kog su košarkaški tereni u Srbiji i regionu ikada videli - preminuo, oglasio se na ovaj način:

"Rođen u Beogradu, 15. aprila 1977. godine, Dejan Milojević je košarkom počeo da se bavi u KK Beovuk. Potom, Milojević je igrao za FMP i podgoričku Budućnost, odakle prelazi u KK Partizan, sa kojim osvaja dve titule nacionalnog prvaka. U dresu Partizana, Milojević je na utakmici Evrolige, 2. decembra 2004. godine imao rekordni indeks korisnosti 55 protiv Olimpijakosa (35 poena, 14skokova). Uz brojna individualna priznanja i kapitensku traku, Milojević je srca navijača Partizana osvojio kao beskompromisni borac i čovek koji je bio spreman da na terenu ostavi i poslednji atom snage.

Nakon Partizana, Milojević je još igrao za Valensiju i Galatasaraj odakle je u leto 2009. ponovo stigao u redove crno-belih. Ipak, zbog povrede kolena, Dejan je 1. septembra 2009. godine objavio kraj igračke karijere.

Osim na klupskom planu, Dejan Milojević je bio uspešan i u dresu reprezentacije SR Jugoslavije sa kojom je 2001. godine osvojio zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Turskoj. Takođe, sa U22 selekcijom, Milojević je osvojio zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Italiji.

Svoju trenersku karijeru, Milojević je započeo u KK Mega gde je radio od 2012. do 2020. godine. Potom je radio i u Budućnosti, da bi od 2021. godine do danas bio asistent Stivu Keru u ekipi Golden Stejt voriorsa.

Od 2019. do 2021. godine, Dejan Milojević je bio asistent selektora Igora Kokoškova u košarkaškoj reprezentaciji Srbije."

Autor: