AKTUELNO

Srpski košrkaš Nikola Jokić spektakularnom partijom predvodio je Denver do trijumfa protiv Indijane.

Nagetsi su na gostovanju u Indijanapolisu savladali borbene Pejserse rezltatom 114:109, a junak trijumfa bio je maestralni Somborac, koji je na ovom meču zabeležio 118. tripl-dabl u NBA karijeri.

Domaćin je na ovom meču pružio sjajan otpor timu iz Kolorada. U prvom poluvremenu viđena je prava rezultatska klackalica, timovi su se često smenjivali u vođstvu. U finišu prvog poluvremena Indijana pravi seriju i dolazi do dvocifrene prednosti, međutim, u trećoj deonici Denver potpuno preuzima kontrolu. Nagetsi treći period dobijaju rezultatom 39:19 i u poslednju četvrtinu ulaze sa osetijom razlikom. Ipak, Indijana se nije predavala. Nakon trojke Šeparda na tri minuta i 42 sekunde pre kraja dolazi do potpunog preokreta 103:102, pa je usledila prava drama u završnici.

Tada stvari u svoje ruke preuzima najbolji igrač sveta Nikola Jokić. Srbin na sedam sekundi pre kraja, pri rezultatu 111:109, postiže ludu trojku i rešava pitanje pobednika.

Nikola je utakmicu završio sa 31 poenom (13/19 šut iz igre, 3/4 za tri poena), 13 skokova i 10 asistencija.

Pratio ga je Džamal Marej sa 31 poenom, osam skokova i sedam asistencija.

U poraženom timu istakao se Majls Tarner sa 22 poena, Ti Džej Mekonel je stao na 17 poena, dok je Sijakam upisao dabl-dabl 16 poena i 10 skokova.

Nagetsi su treći na Zapadu sa 30 pobeda i 14 poraza.

Autor: