AKTUELNO

Turski trener Ergin Ataman jeste promenio klub i radno mesto, ali nije promenio svoj karakter, a sada upozorava Olimpijakos da je on novi kralj Grčke.

Naime, došli smo do pauze u Evroligi usled nacionalnih kupova, a Ataman je iskoristio priliku da pred kup u Grčkoj da izjavu sa jasnim ambicijama.

- Kažu mi hvala, da žele sedmu zvezdu u Evropi i da pobede Olimpijakos kako bi osvojili titule. Ali ja sam veoma srećan što često srećem - recimo u Glifadi - navijače Olimpijakosa, i većina njih mi kaže 'mi smo iz Olimpijakosa ali poštujemo tvoj rad, ali ćemo pobediti,' i ja im kažem 'žao mi je, ali vremena su se promenila, ja sam ovde sada i mi ćemo pobediti. Pitaju me svuda, u svakom restoranu, na ulici, na plaži. - počeo je Ataman.

Opisao je kakva je saradnja sa vlasnikom Panate Dimitrisom Janakopulosom.

- Verujem da sam u prvom susretu sa vlasnikom, predsednikom tima, gospodinom Dimitrisom Janakopulosom, video da ima veoma snažnu želju da vrati Panatinaikos na vrhunski nivo u Evropi. Video sam da ima volju da započne ovu revoluciju sa mnom. Tada sam pomislio da je moj ciklus u Efesu završen. I naravno, svideo mi se projekat, verovao sam u njega. Kada verujem u projekat, volim da ubedim sve da u njega veruju. Jer ako verujemo samo predsednik i ja, to nije važno. Najvažniji su igrači i navijači. Takođe, veoma poštujem njegovu porodicu jer su njegov otac i ostali članovi napravili košarkaški klub Panatinaikos jednim od najvećih klubova u Evropi. Mnogi ljudi su mi rekli pre nego što sam došao ovde: 'Ergine, ti si teška osoba, gospodin Janakopulos je veoma težak. Kako ćete se razumeti?' I ja sam rekao: 'Više volim kada neko ima ove osećaje, da se zajedno ljutimo, reagujemo i radujemo zajedno - dodaje Ataman.

Panatinaikos je u Evroligi trenutno na trećem mestu nakon nešto sporijeg starta sezone i imaju skor od 16 pobeda i 10 poraza.