AKTUELNO

Reprezentativac Srbije, Vasilije Micić, od ponedeljka je novi je član KK Crvena zvezda Telekom

Nekadašnji igrač crveno-belih tako se nakon 9 godina vraća u klub, za koji je igrao u mlađim selekcijama, pre nego što je prešao u ekipu FMP-a, za koji je nastupao tri sezone, nakon čega je usledio prelazak u ekipu Mega Vizure.

Nakon 4 vrlo uspešne sezone u dresu Mege, Vasilije je postao član minhenskog Bajerna, za koji je nastupao sezonu i po, pre povratka u Beograd i potpisivanja ugovora sa KK Crvena zvezda Telekom .

Micić je sa mladim selekcijama reprezentacije Srbije osvojio dve srebrne medalje na SP i EP 2011 i 2013.godine. Za seniorsku reprezentaciju Srbije, nastupao je 2013.godine kada je reprezentacija izborila plasman na SP. Sa mlađim selekcijama FMP-a u dva navrata je bio kadetski prvak Srbije, i pobednik juniorsko Evroliginog turnira u Beogradu, i tada je bio najbolji strelac turnira.

Vasilije Micić je proglašen i za najkorisnijeg igrača finalnog turnira Kupa Radivoja Koraća 2014.godine. Nakon finalne utakmice Kupa u kojoj je Crvena zvezda pobedila Megu, Micić je bio najbolji akter utakmice i dobio je ovacije prepunih tribina dvorane "Pionir".

"Doživeo sam veliku čast i zadovoljstvo da ću konačno igrati za klub za koji navijam odmalena. Malo mi je žao što je ovaj trenutak, koji je za mene važan, kada sam konačno stigao u Crvenu zvezdu, pokvaren dezinformacijom koja se pojavila na pojedinim inostranim sajtovima.I pored toga što to nikada nisam rekao, izvinjavam se navijačima i razumem njihove reakcije i nezadovoljstvo, koje su izazvane nečim što je neistina. Samo želim, da se što pre uklopim, da zaigram na svom nivou, i da svi zajedno napravimo što bolji rezultat u svim takmičenjima, i da doživim još nešto, o čemu maštam još kao dečak, da podižem pehare kao igrač Crvene zvezde Telekom"

Vasilije Micić se u ponedeljak priključuje novim saigracima i ponovo zadužuje crveno-belu opremu.

'