AKTUELNO

Trener košarkaša Crvene zvezde Milan Tomić rekao je danas da je Andora nepredvidiva ekipa i da crveno-beli treba da odigraju ozbiljnu utakmicu ako žele da nastave seriju pobeda u Evrokupu.

- To je nepredvidiva ekipa koja je igrala sa Barselonom utakmicu na jedan posed i praktično izgubila dobijeno u Blaugrani. Andora je tim koji može da odigra vrlo dobro... S druge strane, izgubili su prethodni meč u prvenstvu od Manrese i očekujem da pokažu reakciju - rekao je Tomić za klupski sajt.

Košarkaši Crvene zvezde dočekuju sutra ekipu Andore u utakmici trećeg kola Grupe A Evrokupa.

Zvezda je takmičenje u Evrokupu počela pobedama nad Ulmom i Monakom, dok je Andora slavila protiv Breše i izgubila od Galatasaraja.

- Imaju odličan roster sa dosta stranaca koji igraju dugo u Evropi. Mi moramo da odigramo kvalitetnu, ozbiljnu utakmicu kako bismo dobili ovaj meč - istakao je Tomić.

Španska ekipa, koja je prošle sezone predstavljala jedno od najprijatnijih iznenadjenja ACB Lige, prošle nedelje je u utakmici sa Brešom šutirala fantastičnih 79,4 odsto za dva poena (27 od 34).

- Igramo protiv rivala koji nastupa u jednoj od najjačih liga u Evropi. Iza sebe imaju odličnu utakmicu protiv Barselone koja je dovoljan pokazatelj njihovog kvaliteta. Moraćemo da odigramo koncentrisano svih 40 minuta da bismo nastavili pobednički niz - rekao je centar Crvene zvezde Maik Cirbes.

Utakmica Zvezda - Andora na programu je sutra od 19.00 u dvorani "Aleksandar Nikolić".

#Crvena Zvezda

#Košarka

#Milan Tomić

'