AKTUELNO

Nova naučna istraživanja pokazala su da muškarci sve više obraćaju pažnju na prirodni izgled žene

Ono što najviše smeta jačim polovinama je preterana šminka i napadan izgled žene.

Sređivanje je, naime, jedan od omiljenih ženskih hobija. Sa savršenom šminkom svaka žena se oseća atraktivnije i poželjnije, pa nije čudno kako svaki noćni izlazak završi sa ciljanim pripremama koje mogu da potraju i satima.Sudeći po poslednjem istraživanju, ovakve rutine muškarcima baš i nisu privlačne.

Muškarcima obuhvaćenim istraživanjem pokazane su fotografije žena koje su se same doterale za večernji izlazak. Pored tih fotografija izložene je još nekoliko onih na kojima te iste žene imaju sve manje i manje šminke na licu.

Zadatak koji su kandidati dobili bio je da odaberu fotografiju na kojoj žena izgleda najatraktivnije, a rezultati su bili zaista interesantni. Gotovo svi muškarci za najljepšu fotografiju izdvojili su onu na kojoj žena ima čak 40 odsto manje šminke na licu od prvobitne, na kojoj je bila potpuno našminkana.

- Ne razumem i mislim da nikada neću razumeti zašto žene stavljaju toliko šminke na lice... Ne sviđa mi se kada vidim lepu ženu sa zacrnjenim očima i usnama koje se sjaje kao disko kugla. Stvarno ne volim kada žena na lice stavi toliko šminke da ne mogu ni da naslutim kako ona zapravo izgleda -  samo su neki od komentara muškaraca.

#Lepota