AKTUELNO

Maske za lice treba pažljivo birati i čitati sve što piše na deklaraciji, pogovoto oni sa osetljivom kožom lica. Isti je slučaj i sa domaćim maskama, odnosno onim koje se prave na bazi sastojaka iz domaćinstva. Postoje sastojci koji mogu izazvati upalne procese na koži, a koji su inače bogati hranjivim materijama.

Limun

Iako će vam "bjuti" blogerke često savetovati da koristite maske koje sadrže i limun, njihovo korićenje je upitno, jer kiselina limuna ume da spali kožu i da napravi depigmentaciju na licu, pogotovo ako se posle izlažete suncu. Ako nemate osetljivu kožu, maske pravljene na bazi lumuna možete nanositi ali minimalno.

Sirovo jaje

Sa jajem morate biti posebno oprezni. Jedna od najgorih posledica nanošenja jaja na lice jeste salmonela uzrokovana iritacijom kože. Dovoljno je da istražite kako izgleda salmonela na koži i shvatićete ovu priču vrlo ozbiljno.

Foto: Pexels

Pasta za zube ili soda bikarbona

Ovo su takođe dva vrlo zastupljena proizvoda u kućnom "bjuti" svetu, no mogu i te kako naškoditi vašoj koži. Iako odmalena znamo za trik sa pastom za zube ili čistom sodom bikarbonom koji može izlečiti opekotine, takođe će upaliti i izritirati vašu kožu, što se ne isplati uz sve tretmane za akne koji postoje na tržištu.

Začini

Iako se kurkuma zna koristiti u bjuti rutinama, ona može izazvati mrlje na koži. Kurkuma ima protuupalna svojstva, ali treba biti jako oprezan sa njom. Takođe, izbegavajte cimet koji je isto sklon izazivanju raznih upala na koži.

Autor: Pink.rs

#Maska