AKTUELNO

Nicole Vegman, osnivač i izvršna direktorka Ring Conciergea, kaže da stručnjaci za dijamante "mogu odmah otkriti" da li je dijamant pravi ili ne.

Niko ne želi da kupi falsifikat - pogotovo kada su u pitanju dijamanti!Nicole Vegman direktorka kompanije koja dizajnira i prodaje prstenje u rasponu od $ 10.000 pa sve do šest cifara, kaže da stručnjaci za dijamante "mogu odmah da prepoznaju" da li je dijamant lažan.

Foto: Pixabay.com

Postoje dva sigurna znaka koja to otkrivaju:

1.Kada je dijamant lažan prepoznaćemo ga tako što ćemo uočiti previše lažne refleksije koja izgleda kao duga. Pravi dijamant svetli, ali sa znatno manje duginih boja.

2.Drugi način kako da ga prepoznamo jeste nedostatak sjaja.

Obično izgledaju kao da su mrtvi. Oni jednostavno nemaju taj život i sjaj koji ima pravi dijamant. To su razlike u odnosu na pravi dijamant. Kada biste stavili lažni i pravi dijamant jedan pored drugog i uporedili ih, jednostavno biste primetili da jednom nešto fali.

Tejlor Lanore, stručnjak za dijamante i PR direktor kompanije "Ring Concierge", rekao je da ponekad možete videti i "rez" unutar kamena koji će pokazati da dijamant nije pravi.

Naravno ako ste u dilemi, uvek možete odneti kamen u zlataru i tamo će vam "za dve sekunde" otkriti da li je pravi ili ne.

Autor: Pink.rs

#Dijamant