AKTUELNO

Postoje i druge metode, sredstva i trikovi koji će vam obezbediti savršeno oblikovanu kosu i bez upotrebe fena!

Ako ste ikada (a velike su šanse da jeste!) suviše približili fen uz glavu, ili ste ga držali predugo na jednom mestu, neminovno ste osetili skoro nepodnošljivu vrelinu vazduha. Ipak, to vas nije sprečilo da nastavite s feniranjem iz dana u dan. Učestalo i dugo sušenje kose na ovaj način narušava spoljašnji omotač dlake (kutikulu). To, takođe, rezultira isušivanjem, gubitkom sjaja, elastičnosti, kao i krhkošću vlasi. Ali, da li je moguće imati savršeno oblikovanu kosu i bez upotrebe fena?

Naš odgovor glasi – moguće je! Vreme je da isključite fen i istaknete prirodnu teksturu svoje kose! No, najpre utvrdite da li je vaša kosa – kada je suva (bez obzira na njenu teksturu) – tanka i meka, ili oštra, a potom primenite uputstva eksperata…

Foto: Pexels

Ukoliko je vaša kosa meka…

Uvećajte volumen prirodno sušene kose (na vazduhu) tako što ćete je prethodno dva puta šamponirati, naneti regenerator samo na krajeve, te utrljati neko blaže sredstvo za stajling koje ne sadrži ulje. Potom spustite glavu, zabacite kosu i blago je povremeno protresite tokom sušenja. Na taj način, sprečićete slepljivanje pri korenu.

Ako je vaša kosa oštra…

Prilikom sušenja kose ovog kvaliteta, poenta je da sprečite prekomeran volumen koji onemogućava željeno oblikovanje, kao i sušenje i iskrzan izgled vlasi. Šamponirajte kosu samo jednom, nanesite regenerator od korena do vrhova, a potom primenite kombinaciju stajling preparata s blažim stepenom učvršćivanja i uljanog sredstva za obuzdavanje i omekšavanje vlasi. Ne dodirujte kosu tokom sušenja, jer ćete – u suprotnom – narušiti prirodnu teksturu i formu talasa i kovrdža.

Još nekoliko korisnih trikova…

Ukoliko niste oduševljeni prirodnom teksturom svoje kose, ovi jednostavni trikovi mogu vam pomoć da postignete željeni stil, i to takođe bez sušenja fenom.

Generalno pravilo: Što su papilotne veće, kosa će biti više ispravljena.

Za naglašavanje teksture ravne kose, preporučuje se vezivanje dvostrukog čvora – jednog na vrhu glave, drugog u potiljačnom delu.

Za više volumena i talasasti izgled, odvežite kosu kada se u potpunosti osuši.

Autor: Pink.rs

#lokne