AKTUELNO

Posle jednostavnog pilinga koža će postati elastična, sjajna i glatka.

Pod uticajem različitih štetnih faktora iz okruženja, kao i toksina koje unosimo kroz hranu, piće i lekove, koža može da bude preplavljena nečistoćama. Morska so je jedan od najmoćnijih sastojaka iz prirode koja će vam pomoći da očistite pore na licu i rešite se toksina na koži.

Piling je kozmetički tretman kojim se otklanjaju mrtve ćelije sa gornjih slojeva kože. Pored pilinga u kozmetičkim salonima i dermatološkim ordinacijama, postoje i druge metode koje možete sami da praktikujete.

Piling za telo
So je prirodni piling koji nežno uklanja mrtve ćelije sa površine kože. Sadrži i mnogo minerala, pa omekšava kožu.

Pomešajte 60 gr morske soli i 50 ml maslinovog ulja i dobro promešajte. Po želji možete dodati i deset kapi omiljenog eteričnog ulja. Kružnim pokretima isrtljate kožu ovom smesom dok se tuširate i potom je dobro isperite.

Morska so štiti i podmlađuje kožu lica, aloje vera je hidrira, dok je lavanda prirodni antiseptik i potpomaže cirkulaciju.

Pomešajte 30 gr morske soli, 1 kašiku aloje vere i 5 kapi eteričnog ulja od lavande, pa sve fino promešajte. Smesu utrljajte u kožu kružnim pokretima. Isperite lice mlakom vodom, višak vode nežno utapkajte peškirom i potom na lice namažite hidratantnu kremu.

Ako imate suvu kožu, piling radite jednom nedeljno, a ukoliko imate masnu kožu lica, piling radite dva puta nedeljno za sjajan i blistav izgled.

Autor: