AKTUELNO

Pet najboljih vežbi za zatezanje nogu.

Vežbe se mogu kombinovati jedne sa drugima, i naravno postoji dosta varijacija na vežbe, ali ovo su osnovne koje daju najviše rezultata. Probajte i isprobajte na sebi koje vežbe u kojoj kombinaciji daju najviše rezultata na vas.

Čučnjevi

Čučnjevi su osnovna vežba kad su noge u pitanju. Jedna od retkih vežbi koje mogu da se rade samostalno, čak i u kućnim uslovima a da dobijate skoro sav željeni efekat. Naša preporuka je da ako ne želite da idete u teretanu, radite čučnjeve svakog dana. Ako je već vaša opcija teretana, čučnjeve je poželjno raditi sa opterećenjem, takodje moramo naglasiti da trening sa opterećenjem zahteva i odmor. Treninge sa oterećenjem radite na svaka dva ili tri dana.

Iskorak

Iskorak je takodje vežba koju možete raditi u kućnim uslovima ili u teretani. Pored aktivacije nogu postižemo i aktivaciju zadnjice, jako poželjna vežba za primenjivati na dnevnom nivou. Na ovu vežbu postoji nekoliko varijacija ali naša omiljena je iskorak u pokretu. Tačnije iskorak pravolinijski, ako već imate limitirani prostor za vežbanje. Možete raditi u mestu, ipak da naglasimo da je aktivacija mišića dosta bolja i jača kad se radi u pokretu. Razlog tome je što se pri kretanju koristi procentualno više snage za odupiranje i ustajanje iz najniže tačke.

Ukršteni iskorak

Jedna varijacija iskoraka koja najviše pogadja zadnicu. Naravno pored zadnjice pogadja i noge. Takodje vežba koju možete da radite sa opterećenjem ili bez. U teretanii li u kućnim uslovima. Naravno ako radite bez opterećenja, ovu vežbu možete raditi svaki dan, dok ako ste već opteretili telo sa težinama, trebaće vam bar jedan dan odmora. Ukršteni iskorak možete raditi naizmenično ili jedna strana pa druga.

Rumunsko mrtvo dizanje

Jedna jako zanimljiva vežba koja je koncentrisana direktno na zadnjoj loži. Ova regija je jedna od najvećih boljki nogu. Baš na toj regiji se celulit najviše skuplja, zato je potrebno ovu regiju jačati. Rumusko mrtvo dzanje je vežba koju morate da radite u teretani ili u kućnim uslovima ako imate rekvizite. Za ovu izolovanu vežbu vam je potrebna šipka sa opterećenjem. Naravno da napomenemo da ova vežba ne treba da se radi pojedinačno već kao dopuna treningu. Baš zato što je izolovana vežba i gadja samo zadnji deo nogu.

Kvadriceps šut

Kao što je predhodna vežba bila za zadnju ložu, ovo je vežba za prednju. Kvadriceps šut je moguće raditi samo na trenažeru u teretani. Ova vežba je takodje dopunska vežba i nikako se ne treba raditi kao osnova. Sa ovom vežbom možete postići lep i oblikovan izgled vaših nogu. Zategnut i atletski kvadriceps koji se ocrtava pri svakom koraku.