AKTUELNO

Nije dovoljno samo naučiti kako se neki preparat koristi, svako zna da nanese karmin. Važno je naučiti koji je najbolji način da to koristite.

Ovo su neke od najčešćih grešaka koje pravite kada se doterujete, a takođe, možete saznati i kako da ispravite te greške.

1. Mućkate lak za nokte

Verovatno mislite da ovim postupkom podižete talog ili bolje sjedinjujete sastojke laka. Koji god da je razlog, protresanje laka za nokte samo pogoršava vaš manikir. Ovim postupkom se vazduh, koji se neminovno nalazi u bočici, zarobljava u laku, pa zbog toga može doći do pojave mehurića na vašim noktima. Nema potrebe ni da ga mešate četkicom.

Kako otvorite lak, tako ga nanosite, a pre toga eventualno protrljajet bočicu kroz ruke.

Foto: Pixabay.com

2. Nanosite šampon čim pokvasite kosu

Kada sipate šampon na mokru kosu, voda iz nje sprečava hranjive sastojke šampona da prodru u kosu. Umesto toga, trebalo bi da malo iscedite kosu, pa tek onda da stavite šampon.

3. Nanosite puder na celo lice

Jednostavno, nema potrebe da nanosite puder na celo lice. Slobodno ga stavite na predeo ispod očiju, na bradu, nos i čelo.Nema potrebe da ga stavljate na obraze ili vrat. Pogrešno korišćenje pudera može dodatno da istakne bubuljice i nesavršenosti na koži.

4. Prskate parfem na pogrešna mesta

Mnoge dame prskaju parfem na kosu, čime ne postižu apsolutno ništa dobro. Miris neće biti naročito jak, a kosi nanosite oštećenje koje izaziva alkohol iz parfema. Utrljavanje parfema na kožu je takođe pogrešno, o kom god delu tela se radilo, jer trljanje povećava temperaturu kože, čime se oslobađaju enzimi koji menjaju miris parfema.

Da bi vam parfem duže trajao, nanesite ga posle kreme ili losiona za telo. Najbolje mesto na koje možete da ga stavite je odeća oko vrata, sam vrat i iza ušiju. Dovoljno je da prsnete dva puta na prava mesta.

5. Nanosite karmin od ivica ka sredini

Pravilno je nanositi karmin od sredine ka ivicama. Na taj način imate bolju kontrolu nad samom usnom. Pravilnim nanošenjem, smanjujete mogućnost preskoka ili prelaženja linije usana. Takođe, možete ga lakše razmazati prstom ili četkicom.

Autor: Z.L.