AKTUELNO

Promenite ovih pet stvari i harmonija će zavladati u vašem domu.

Bliži se kraj avgusta, a pozno leto najavljuje skori dolazak jeseni. Lišće već polako počinje da žuti, jutra su sve hladnija, a dani primetno kraći. Promena godišnjeg doba dovodi do promene energije, samim tim i našeg raspoloženja. Uz pomoć mudrosti i saveta feng šui filozofije unesite u svoj dom ravnotežu i harmoniju, a u isto vreme neutrališite sve loše i negativno. Evo kojih 5 promena treba da napravite u domu pre jeseni:

1. Predmeti od metala

Jesen je godišnje doba metala, vezivnog elementa koji predstavlja našu prirodnu tendenciju da prikupljamo stvari i ušuškamo se unutra, u toplom domu dok napolju vreme postaje sve hladnije. Dodavanje elemenata koji simbolizuju metal poput okruglih oblika, sive boje i metalnih predmeta pomoći će vam da privučete pozitivnu energiju. Okrugli oblik bundeva čini ih savršenim dodatkom vašoj jesenjoj dekoraciji na stolu i zaštitiće vaš dom od negativne energije.

Foto: Unsplash.com

2. Oslobodite se ustajale energije

Ustajala energija živi u neredu. Stvorite besprekoran protok energije u svom domu tako što ćete se osloboditi predmeta koji vam više ne služe, koji su dotrajali, istrošeni, oštećeni...Bacite stare uređaje, nepotrebne papire i ukrase koji samo skupljaju prašinu, izbacite garderobu i obuću koju već godinama ne nosite…

3. Unesite više svetla u dom

Kako dnevna svetlost postaje sve kraća, unesite više svetla i ulepšajte svoj dom pranjem prozora. U feng šuiju prozori predstavljaju "oči" doma. NJihovo pranje bistri naš vid i simbolički otvara nove mogućnosti koje su tek pred nama.

4. Vodite računa o svojim sobnim biljkama

Kućne biljke pročišćavaju i cirkulišu čist vazduh i unose vitalnost u dom. Posebno se preporučuju zlatna puzavica, bambus, citrusi, začinsko bilje, kivi, zamija...

Foto: Pixabay.com

5. Stavite jabuke na sto

U feng šui filozofiji, jabuke su simbol obilja. Pokazivanje činije crvenih jabuka znači da ćete imati dovoljno hrane da nahranite svoju porodicu ove sezone, stoga slobodno stavite ove zrele plodove na sto u dnevnoj sobi ili u trpezariji i na taj način privucite blagostanje.