AKTUELNO

Ukoliko vam se često dogodi da preskočite noćni ritual čišćenja vašeg lica, trebalo bi da znate da vam ostavljanje šminke na licu preko noći može naneti više štete nego što možete zamisliti.

Sprečite ispadanje trepavica

Nikad ne ostavljajte maskaru na trepavicama kada idete u krevet. Ona se suši preko noći i uzrokuje ispadanje trepavica. Vaši kapci postaju nadraženi i natečeni. Preporučujemo da koristite maskaru koja nije vodootporna pa se lako može isprati. Uvek uklonite maskaru sa pamučnim jastučićem pomoću nežnih zakretanja prema dole. Nikada nemojte koristiti kružne pokrete jer mogu iščupati trepavice.

Hidrirajte vaše usne

Ako mislite da su do trenutka kad odete u krevet, ruž i sjaj sami nestali sa vaših usana, varate se. Čak i ako ih ne vidite, sjaj za usne i ruž za usne nastavljaju dehidrirati nežnu kožu i na kraju dovode do suvih i ispucanih usana.

Borba protiv alergija

Vaša koža može biti sklona alergijskim reakcijama, čak i ako nikada niste primetili nikakve vidljive simptome. Spavanje sa šminkom može uzrokovati ekceme i druge ozbiljne zdravstvene probleme. Simptomi se ne pojavljuju odmah, ali ako ne uklonite šminku pre spavanja, uskoro ćete primetiti crvenilo, peckanje i svrbež.