AKTUELNO

U zimskom periodu haljine možda nisu prvi odevni predmet koji vam pada na pamet kada se oblačite u prohladnim januarskim i februarskim jutrima. Ali, one su i te kako praktične i omogućavaju da izgledate stilizovano i da vam u isto vreme bude udobno.

Za dane kada vam se ne sređuje previše ili kada želite samo nešto da izvučete iz ormara, bez peglanja, ove haljine su idealne. Napravljene od taman toliko toplog materijala da vas zagreju, odličan su stilski potez uz izbor pravih čarapa.

Ovakve haljine mogu biti i dnevna i noćna varijanta, a najbolja stvar je što ih možete nositi uz bilo koju obuću ili uz bilo koju jaknu - svejedno je da li je to elegantni kaput ili parka sa kapuljačom.

Siluete dugih rukava i interesantan kroj suknje čine da haljina bude dovoljno prijatna za boravak na otvorenom, ali i dovoljno udobna za dane provedene kod kuće. Ima li šta bolje od jednodelnog odevnog predmeta?

Plisirana haljina

Plisirane suknje vratile su se u modu pre nekoliko godina, a zadržale su se zbog doze elegancije koju daju celokupnoj kombinaciji. Ovakvu haljinu sa dugim rukavima i rolkom, interesantnom čini vezivanje u struku, što će sasvim dovoljno naglasiti vašu figuru. Za elegantnije varijante birajte cipele, za one dnevne duboke čizme. Nikako gležnjače, jer će vas one vizuelno skratiti.

"Oversized" vunena haljina

Ovo je haljina koja će vam poslužiti u situacijama kada vam nije do spremanja, a želite da ostavite utisak. Birajte uvek između bele ili bež, a budući da su sada nešto topliji dani, idealno bi bilo da je nosite sa bajkerskom kožnom jaknom i martinkama.

Plišana haljina

Pored šljokica, i pliš je veoma zastupljen kad želite da zadržite duh prazničnog odevanja. Dobra stvar je što ovakva haljina može služiti i za dnevne i za noćne varijante, u zavisnosti od kroja.

Kada je pliš u pitanju, uvek birajte neke tamnije boje, poput zelene, bordo ili tamnoplave, a za ostalo se nemojte brinuti - materijal je već dovoljno efektan, pa zato dodatke svedite na minimum.

#Haljina