AKTUELNO

Za mnogo žene je nošenje cipela sa velikom štiklom mučenje, a neke će svašta da pretrpe zbog lepote. Kada stojimo da previsokim štiklama, cela težine je na prednjem delu, pa iz tog razloga noge počinju da otiču i da bole.

Post jedne frizerke iz Engleske postao je viralan nakon što je podelila svoj trik kako uspeva da ostane u cipelama sa visokim štiklama i po šest sati dnevno a da ne oseća bol.

Naime, ona pre obuvanja naprska stopala sprejom sa anestetikom! Lidokain u ovom spreju zapravo blokira signale bola koju nervi šalju mozgu.

Mnogi su je ipak upozorili da ovo ne bi smelo često da se radi, jer je bol koristan kao znak da nešto nije u redu. Dakle, rešenje nije da nam stopala budu potpuno tupa na bol.

Bilo bi daleko bolje da se stopalima pruži adekvatna nega, dovoljno vežbe da se ojača svod ali udobna obuća barem za rad.

“Ovo je dobro ponekad imati pri ruci”, rekla je jedna od žena na Tiktoku, a sprej ili krem sa malom dozom lidokaina je, inače, namenjen za privremeno ublažavanje bola na koži, od manjih povreda ili ogrebotina.

Autor: