AKTUELNO

Gde da stavite parfem da bi mirisao ceo dan - 6 tačaka na telu najboljih za parfemisanje.

Svi želimo da što duže mirišemo na naš omiljeni parfem, ali nažalost u toku dana miris polako nestaje. Postoji teorija da dobar parfem koji vam potpuno odgovara ne osećate na sebi, ali i ako drugi ne osećaju miris kada vam priđu, onda je to znak da je parfem izvetrio sa vaše kože.

Važno je i na koji deo tela stavljate parfem. Ručni zglobovi se smatraju glavnim, ali postoji još puno tačaka na telu koji će čuvati miris. Postoji 6 tačaka na koje treba da nanosete malo parfema i on će trajati dugo. Zato pre nego što nanesete parfem na ovih šest mesta, uverite se da vam se zaista dopada i da ste spremni da zauvek uživate u njemu.

1. Kosa

Verovali ili ne, Ben Gorham, osnivač parfemskog brenda Biredo, veruje da često kosa ima jače mirise od kože: “Samo morate biti malo oprezniji, jer parfem sadrži alkohol, koji može da naškodi kosi. Koristite verzije mirisa napravljene posebno za kosu, ili ako vaš parfem nema takvu sudbinu, samo ga poprskajte po četki. Češljajući kosu, miris se suptilno i delikatno “upija” bez većeg rizika da je isuši.”

2. Područje iza ušiju

Kao i zglobovi, ove zone su poznate po svojim osobinama čak i među neupućenima. Vene se ovde nalaze blizu kože, stvarajući idealne uslove za zagrevanje i isparavanje arome. Ako nosite i nakit, onda nakon prskanja parfema, oni mogu čak i zadržati vaš miris neko vreme. Kilian Hennessi, osnivač brenda bi Kilian, dao je ovoj ideji industrijski značaj i izmislio minđuše, priveske i razne druge slatke sitnice koje se mogu staviti u keramičku kuglu poprskanu vašim mirisom.

3. Zadnji deo vrata

Možda izgleda malo čudno, ali stručnjak za parfeme Chandler Burr kaže da ovo deluje. Prvo, miris se dugo oseća na vašem telu; drugo, ne smeta drugima, pošto radije šapuće nego recituje na sav glas. Pre nego što zakopčate kragnu bluze, pospite mesto unutra gde tkanina dolazi u dodir sa kožom.

4. Unutrašnja površina lakta

Upućeni kažu da ova zona “zvuči” još zavodljivije od zglobova. Osnivač Editions de Parfums Frederic Malle, Frederic Malle, preporučuje hidrataciju kože pre nanošenja parfema – mirisnog (iz vaše linije mirisa za kupanje) ili univerzalnog i bez mirisa, kako ne bi narušili magiju.

5. Zadnji deo kolena

Od svih navedenih zona, ova je najispravnija. Ovo je stvar fizike: vazdušne struje se dižu gore, gde je uvek toplije. Posebnost ovog mesta je u tome što se miris ne oseća odmah, ali postepeno kreće da osvaja svojom aromom.

6. Pupak

Svu odgovornost za ovaj savet prebacujemo na glumicu Liv Tajler, koja je rekla: “Moj otac Stiven Tajler uvek to radi – trlja parfem između prstiju i dodiruje pupak. Ovde je uvek vruće i parfemske note to veoma vole. Samo budite sigurni da vaš omiljeni miris neće izazvati alergije.”

Autor: