AKTUELNO

Prema rečima umetničkog direktora Matriksa i stiliste slavnih, Nika Stensona, vitamin E stekao je ogromnu popularnost zbog svoje sposobnosti da transformiše vlažnu, suvu kosu u puniju i sjajniju kosu. Osim toga, veruje se da ovaj vitamin smanjuje gubitak kose, poboljšava zdravlje i cirkulaciju vlasišta, pružajući kosi blistav izgled.

Studije su jasno potvrdile mnoge prednosti vitamina E:

- Smanjenje gubitka kose: Jedna istraživanja pokazuju da su pacijenti koji su koristili dodatak vitamina E imali značajan rast kose u poređenju s placebo grupom, što čini ovaj vitamin pravim saveznikem za očuvanje obima kose.

- Poboljšanje cirkulacije vlasišta: Osim što može poboljšati ukupnu cirkulaciju u telu, vitamin E ima pozitivan uticaj i na cirkulaciju kože glave. To je ključno za zdrav rast kose, što ga čini izborom stručnjaka za kosu kako biste podstakli cirkulaciju vlasišta.

- Balansiranje ulja na koži glave: Ovaj magični vitamin je prirodno ulje koje, ako se redovno koristi, pomaže u balansiranju ulja na vašoj koži glave. Bez obzira na to da li imate suvu ili masnu kožu glave, vitamin E može biti vaš verni saveznik. Nanesite ulje vitamina E na kosu i vlasište, ravnomerno ga rasporedite i ostavite da deluje 10 do 15 minuta pre nego što operete kosu šamponom - ovaj savet Nika Stensona posebno preporučuje za kosu sa visokom teksturom i kovrdžavu kosu ili bilo koju kosu koja je prirodno suva.

Ova fantastična moć vitamina E za kosu potvrđena je brojnim istraživanjima i stručnjaci tvrde da njegova primena donosi vidljive i pozitivne rezultate. Dakle, ukoliko želite da vaša kosa zablista punim sjajem, a vaša vlasište bude zdravo i negovano, ne oklevajte - priuštite joj ovu magičnu negu uz vitamin E!