AKTUELNO

Ako imate problem sa moljcima u ormaru, znate koliko to bolno može da bude. Zato donosimo najbolji način da ih se rešite jednom zauvek.

Za početak izvadite svu odeću iz ormana i operite je u mašini za veš na najvišoj mogućoj temperaturi (naravno, perite delikatnu odeću prema uputstvu za pranje) Ako imate mašinu za sušenje veša, sušite je u njoj na visokoj temperaturi, a delikatnu i vrednu odeću (kao što je džemper ili kaput od vune i kašmira) odnesite na hemijsko čišćenje da ubije sve larve.

Zatim usisivačem temeljno usisajte ceo garderober iznutra i spolja, a kesu za usisivač odmah bacite da u njoj ne ostanu jaja moljca.

Kada su i ormar i odeća čisti i spremni za ponovnu upotrebu, napravite zamku za moljce. Napravite privezak od komada drveta i kanapa, a zatim stavite nekoliko kapi ulja pačulija na drvo. Ako ne želite da vam sva odeća miriše na pačuli, dodajte kap eteričnog ulja grejpfruta ili limuna. Postavite nekoliko ovih privezaka strateški oko ormara i moljci se više nikada neće pojaviti, piše Jutarnji.

Autor: