AKTUELNO

Mnogim damama svakodnevni izbor odeće za nošenje na poslu i u gradu su bele majice i bele košulje, ali istovremeno se javlja pitanje koju boju grudnjaka obući ispod njih.

Naravno, bela zvuči kao logičan odgovor, ali često naša želja za uniformisanjem stvori kontra efekat i naš torzo izgleda kao jednolična masa. Stoga se kao bolja opcija nameće grudnjak bež boje. Priznajemo, on jeste vrlo praktično rešenje, ali nedostaje mu doza seksepila i onaj „wow“ efekt koji pogoduje da se zbog dobrog grudnjaka osećamo još bolje u svojoj koži.

Stoga stručnjaci otkrivaju modni savet koji će vas isprva iznenaditi, ali dame koje su ga isprobale tvrde da deluje – ispod bele majice treba obući grudnjak crvene boje.

Premda je reč o upečatljivoj nijansi, u postizanju „maskirnog izgleda“ i stapanju s belom majicom deluje jednako dobro kao i grudnjaci u boji mesa.

Iako je u to možda teško poverovati, nauka iza toga zapravo je prilično jednostavna.

Foto: Pixabay.com

„Koža ima crvene tonove, pa se crveni grudnjaci prilično dobro stapaju pod belom košuljom“, otkriva Edrijen Koleon Gaskel, predstavnica francuske kuće donjeg rublja Simone Perele.

Ipak, pre nego se odlučite da isprobate ovaj trik, važno je obratiti pažnju na jednu stvar. Naime, postoji značajna razlika između crvenog i ružičastog grudnjaka pa treba pripaziti na suptilne podtonove.

Da bi ovaj trik bio što efikasniji, najbolja opcija je grudnjak tamno crvene boje (bliže bordo); stručnjaci navode – izbegavajte boju fuksije i vruće ružičaste tonove, piše Miss7.