AKTUELNO

Nedavna studija je pokazala da žene u Britaniji češće varaju svoje partnere nego muškarci.

Eksperti ovo pripisuju činjenici da su u zemljama u kojima žene zauzimaju značajniju ulogu u društvenom i političkom životu, one nezavisnije i seksualno slobodnije. Martin Vednesdej, autor popularnih naučnih bestselera o psihologiji i seksu, u jednom od svojih poslednjih radova slaže se s idejom da su žene sklonije poligamiji od muškaraca.

- Znamo da se žene obično umore od monogamnog seksa brže od muškaraca. Većina njih doživljava ozbiljan pad želje u ranim godinama braka. U stvari, ako bi mogle da uđu u seksualni život sa novim partnerom ili seksualnim robotom, njihova strast bi se ponovo vratila - smatra pisac.

Prema rečima Martina, seksualni roboti bi mogli rešiti problem preljube u porodičnim odnosima.

- Ženama kojima je potrebna raznolikost, seksualna novost i eksperimentisanje, koristili bi seksualni roboti. Onda žene ne bi morale da varaju -

Tehnologija bi mogla pomoći ženama da ispune potrebe koje imaju.

Međutim, psiholozi izazivaju uzbunu: industrija seksualnih mašina raste neverovatnom brzinom. Anketa YouGov Omnibus 2017 pokazala je da skoro polovina Amerikanaca veruje da će seks sa robotima postati uobičajena praksa već za 50 godina. Bordeli se otvaraju širom sveta, gde možete imati seks sa robotom, a u porno industriji se pojavio poseban žanr sa učešćem seks lutaka. Naučnici veruju da uvođenje robota u naš seksualni život može dovesti do zavisnosti, a kao rezultat - do pojave problema u tradicionalnim seksualnim odnosima među ljudima.

#Robot

#Seks

'