AKTUELNO

Znate onu sitaciju kad su se gosti “nenajavljeno najavili” da su na putu prema vama, a vi ste u pidžami i ne znate što je trenutno prljavije - sudovi u kuhinji ili vaša kosa? Ukoliko i vi imate sličan problem, mi imamo rešenje.

Uz pomoć sledeće strategije, u rekordno kratkom vremenu sredićete i kuću i sebe.

Krenite redom, otvorite sve prozore u kući kako bi se prostor izvetrio zatim pripremite dve-tri dobro isceđene “magične” krpe za domaćinstvo.

Krećite se u smeru kazaljke na satu – možda vam ovo zvuči smešno i nepotrebno, ali to je tajna velikih hotela gde je praksa da sobarice s krpom u ruci kreću u smeru kazaljke na satu i čiste hotelsku sobu – na ovaj način nećete izostaviti nijedan deo prostorije.

Svaku stvar vratite na svoje mesto, nemojte “gurati pod tepih”, doslovce i preneseno. Svaku raščišćenu površinu prebrišite krpom.

Zatim u kupatilu takođe krenite u smeru kazaljke na satu, ukoliko treba pospremiti sitnice poput češljeva, kozmetičkih proizvoda, prljavog veša…

Pažnju obratite na WC šolju, prebrišite dasku, poklopac, pa sipijate sredstvo za čišćenje u šolju, ali nemojte još puštati vodu. Obavezno prebrišite umivaonik i ogledalo, pripremite čist peškir za brisanje ruku i WC papir.

Ovakve ili slične situacije zahtevaju da uvek u svom neseseru imate šampon za suvo pranje.

Naprskajte kosu šamponom za suvo pranje ili bebi puderom ako trenutno nemate ovaj šampon. Kada ste uradili ovaj kozmetički tretman, vratite se na pospremanje doma. Usisajte glavne prostorije dok kosa ne upije puder ili šampon na vašoj glavi.

Vratite se u kupatilo, iščetkajte kosu, umijte lice, a telo prebrišite vlažnim maramicama! Zgodno je da se onda i presvučete, stavite malo sjaja rumenila za dojam svežine. Sad pustite vodu u šolji kako biste isprali sredstvo za čišćenje.

Za kraj, zatvorite one prozore s početka priče, naprskajte stan osveživačem prostora i vaš dom je spreman za goste!

#Gosti

#Kuća

#Žena

'