AKTUELNO

Mnogi bi pomislili da je, poznat po ciči zimi i jezivim gužvama usled prenaseljenosti, Njujork najstresniji grad u Sjedinjenim Državama, ali rezultati najnovije ankete pokazuju da postoji mesto u kojem je još "napornije" živeti.

Naime, kako piše Independent, ako je verovati iskazima više od 3.000 stanovnika Los Anđelesa, Njujorka, Dalasa, Čikaga i Majamija, koji otkrivaju da čak 76 odsto njih u "Gradu anđela" oseća pojačan stres svakodnevno, "pobedničku poziciju" zauzeo je Los Anđeles.

Stanovnici Njujorka, ipak, ne zaostaju mnogo, pa je njih 72 odsto prijavilo svakodnevni stres, dok isto tvrdi za život u Čikagu 65 odsto stanovnika. Sledi, zatim, Majami (64 odsto), Dalas (48 odsto), pa San Francisko (44 odsto), što sugeriše da severnjaci žive mirnije od svojih južnjačkoh "kolega".

Takođe, anketa je ispitala koliko stanovnici pojedinih gradova mogu da izdrže bez odmora od posla, i rezultat je pokazao da rezidenti Los Anđelesa bez pauze mogu čak 10 i po dana, dok su stanovnici Njujorka spremni da izdrže čak sedam dana duže.

Ispitanici su zamoljeni i da odgovore koje konkretno mesto u pojedinačnim gradovima čini da se osećaju najnapetije, pa su se na prvom i drugom mestu u Los Anđelesu, sudeći po odgovorima, našli Holivud i Hajlend centar, dok je u Njujorku Tajms skver proglašen za najstresniji deo.

#Njujork

'