AKTUELNO

Slobodno se poigrajte bojama i nijansama, jer je sve dozvoljeno i u trendu. Ukoliko i pogrešite, ofarbaćete se ponovo za tili čas. Ali akcenat je na prirodnim i svetlim tonovima.

Želite da promenite boju kose ali strahujete da to ne bude potpuni promašaj. Nema razloga za brigu. Slobodno se poigrajte bojama i nijansama, jer je sve dozvoljeno i u trendu. Ukoliko i pogrešite, ofarbaćete se ponovo za tili čas. Ali akcenat je na prirodnim i svetlim tonovima. Boja meda, šampanjca, ledenosiva, plava... Pronađite svoju idealnu nijansu i zablistajte ove sezone.

- Nosi se apsolutno sve, plava kosa, svetlosmeđa, pramenovi i balajaž - kaže frizerka Biljana Drljača. - Sve boje i nijanse su u modi i to je dobro. Tamnosmeđa i crna kosa su manje zastupljene ali je sve stvar stila, izbora i afiniteta. Uz malo mašte, smelosti i konsultacije sa frizerom, svaka devojka može da izgleda fenomenalno.

Pramenovi su uvek aktuelni, pa će "prošarana" kosa mnogim damama biti jedan od glavnih aduta i u narednom periodu. Izgledaju lepo i ne zahtevaju čest odlazak kod frizera. Bakarna nijansa u vidu diskrentih pramenova idealna je za brinete sa tamnijom kosom koje čeznu za promenama. Za smele i one koje žele da budu primećene, pravi izbor je jarkokoralna boja, koja je mnoge već osvojila. Idealna je za svakodnevne prilike a istovremeno deluje moćno i vatreno. Naglašava oči, bez obzira na njihovu boju i daje nežniji izgled tenu.

Apsolutni hit je balajaž, specijalna tehnika prelivanja boja od najtamnijih nijansi u korenu do najsvetlijih pri vrhu kose. Deluje prirodno, elegantno i sofisticirano, pa ne čudi što je, osim holivudskih zvezda i slavnih manekenki, osvojila devojke i žene širom planete. Nikako ne smemo da zaboravimo na uvek atraktivne plavuše kojima retko koji muškarac može da odoli. Sve nijanse plave dolaze u obzir, ali zaboravite na žutu. U trendu su elegantna platinasta nijansa, "beli pesak", "prljava", ledena, kremasta... Ova poslednja je i najpopularnija u svetu jer pristaje damama i sa svetlim i sa tamnim tenom, ali zahteva redovnu negu.

Ponovo se nosi i retro pepeljastosmeđa koja je bila popularna devedesetih godina. Najbolje pristaje ženama sa svetlim tenom. Mada su crna i tamno smeđa manje zastupljene, ukoliko ste, ipak, verni ovoj nijansi i ne možete sebe da zamislite sa drugačijom bojom kose, imajte na umu sledeće: akcenat je na sjaju i zdravom izgledu kose.

#Kosa

'