AKTUELNO

Raskidi nikada nisu lepo iskustvo, naročito kada vi niste ti koji raskidate. Ipak, tugovanje je dozvoljeno, ali ne u preteranim količinama jer čovek jednostavno mora da nastavi dalje

Raskid je gotovo uvek bolno iskustvo koje se ne zaboravlja tek tako. Bol, patnja i usamljenost nakon svega što ste prošli zajedno samo su neke od teških misli koje vas muče i teraju na suze, naročito ukoliko ste u ulozi ostavljenog. Volite, a iznevereni ste i to od strane osobe kojoj ste bili spremni da date sve. 

Koliko god teško bilo da to shvatite, činjenica je da čovek mora da nastavi dalje. Bolje će vam biti ako sebi kažete da osoba koja nije htela da bude sa vama vas u stvari i ne zaslužuje i da vas neka druga sreća sa nekom drugom osobom čeka tamo negde. Nije lako, ali je neophodno jer godina patnje vam neće doneti ništa, osim manje vremena za lepe stvari koje mogu da vam se dogode. A evo i kako da prebolite bivšu ljubav u pet koraka.

Prvi korak: Dozvolite sebi da tugujete,

Smenjivanja osećanja besa, ljubavi, tuge nisu nešto što je nakon raskida neuobičajeno. Zapravo, radi se o nečemu što je potpuno normalno. Ali umesto da ignorišete i potiskujete te emocije, najbolje što trenutno za sebe možete da uradite je da im se prepustite. Bez straha plačite, utopite tugu u hrani ili uradite nešto treće. Bitno je samo da vas to nešto smiruje i prazni od negativnih osećanja koja sigurno ne bi trebalo da budu zaključana duboko u vama.

Drugi korak: Ne mučite sebe

Problem kod ružnog raskida je taj što nikada nećete pronaći odgovore na sva pitanja koja vas muče. Ne trošite uzaludno vreme razmišljajući "šta bi bilo, kad bi bilo", zbog čega je došlo do prekida veze, kao i ko je glavni krivac. Ako vam je jasno dato do znanja da je veza gotova, prestanite da se nadate uzalud, priznajte sebi da je gotovo i okrenite se budućnosti.

Treći korak: Prekinite sve veze

Jedini način da nekoga istinski prebolite i nastavite normalno da živite je da prekinete sve moguće veze koje ste imali sa voljenom osobom. To znači da nema razgovora, nema SMS poruka, nema odlaženja na mesta gde možete da se sretnete, nema ničega. Potpuna izolacija od filma u kom nemate više jednu od glavnih uloga je najbolje rešenje za vas.

Čevrti korak: Ponovo otkrijte sebe

Posvetite se sebi i ispunjavanju želja koje niste mogli da ostvarite dok te bili u vezi. Promenite frizuru, otputujte negde sa prijateljima, kupite sebi nešto skupo o čemu maštate već neko vreme. Uživajte u danu i svaki trenutak iskoristite baš onako kako vam odgovara, pa makar to bilo i ležanje na kauču. Sve će vam to pomoći da ponovo otkrijete sebe, zaboravite na bivšu vezu i krenete dalje, u nove ljubavne pohode.

Peti korak: Dajte sebi vremena

Klin se klinom izbija. Tako glasi čuvena poslovica koja bi, ukoliko se primeni u ovoj situaciji, značila da ćete staru ljubav zaboraviti čim nađete novu. Međutim, to ne mora da bude tako jer se ne radi o stogom pravilu koje se pod obavezno mora poštovati. Najbolji savet je da slušate svoje osećaje. Ukoliko vam oni kažu da je vreme za nešto drugo, onda super. A ukoliko vam i nije baš do veze i započinjanja nove priče, nikako se nemojte siliti na to, jer će vam tako samo biti još gore.

Autor: Pink.rs

#Bol

#Ljubav

#Raskid

'