AKTUELNO

Nova godina se bliži, polako počinjemo da sabiramo utiske o godini iza nas. Šta smo i koliko uradili, da li smo mogli bolje, više? Bilo kako bilo, sada je vreme da odahnete i da se posvetite sebi. Nije važno da li idete negde na glamurozan doček ili ste se odlučili za kućni ambijent, omogućite sebi da u Novu godinu uđete kao najbolja verzija sebe.

Ukoliko želite da priuštite sebi ili vama dragoj osobi neku od estetskih procedura kako biste zablistali u novogodišnjoj noći, treba da znate kada je pravo vreme da ih uradite.

1. Botoks

Ukoliko želite da uradite tretman Botoksom koji će vam pomoći da se rešite bora na čelu, bora oko očiju, učiniti da izgledate sveže i podmlađeno, treba da znate da je Botoksu potrebno minimum 3-7 dana da počne da deluje. 

Poslednjih 20 godina Botoks se našao među najčešće primenjivanom procedurom u estetkoj medicine. 

Želimo da naglasimo da je Botoks lek, koji pored estetske ima primenu i u drugim granama medicine. Koristi se čak i za ublažavanje jakih glavobolja.

Ukoliko imate I dalje predrasude o Botosku, pročitajte više o ovom tretmanu OVDE.

View this post on Instagram

Botoks je lek. 💉

A post shared by 💉 Aesthetic Medicine (@daphne_aesthetic) on

2. Hijaluronski fileri

Hujaluronski fileri su sjajno rešenje kako za vraćanje jedrine i punoće licu, tako i korigovanje usana, jagodica, uklanjanje podočnjaka i nazolabijalnih bora.

Hijaluron je prirodna supstanca koja se nalazi u našem organizmu, ali već nakon 25. godine proizvodnja hijalurona se smanjuje i mi počinjemo da primećujemo promene na svom licu.

Tretman hijaluronskim filerima treba uraditi minimum dve nedelje pred novogodišnju noć.

Ukoliko se dvoumite izmedju biopolimera I hijaluronskog filera pročitajte tekst klikom OVDE.

3. Mezoterapija

Mezoterapijom ishranjujemo kožu i vraćamo joj sjaj.

Tankom iglicom unosimo određene vitamine, aminokiseline, hijaluron, antioksidanse i ostale sastojke koji su neophodni za ujednačen ten i  glatku teksturu kože.

Nakon mezoterapije koža je sjajna, jedra i osvežena. Za popularni “glow efekat” mezoterapiju je potrebno da uradite 2-3 dana pre novogodišnje noći.

4. PRP

PRP je tretman izbora kada želimo da stimulišemo stvaranje novog kolagena i time kontrolišemo starenje kože, lečimo ožiljke od akni, poboljšamo ten i teksturu, održimo tonus i svežinu kože, pospešimo rast kose.

PRP je preparat dobijen centrifugiranjem krvi pacijenta i u njemu se trombociti nalaze u mnogo većoj koncentraciji nego u krvi. Iz toga nastaje naziv PRP, odnosno plazma obogaćena trombocitima, ćelijama krvi koje sadrže faktore rasta neophodne za regeneraciju tkiva. Tretman je potpuno prirodan i efikasan, ukoliko se koriste setovi i centrifuge namenjene baš za PRP.

Preparat unosimo u kožu tankom iglicom, tretman traje pola sata. Možemo ga kombinovati sa drugim estetskim procedurama. Prvi rezultati vidljivi su za 7 dana, maksimalan efekat nekoliko nedelja kasnije.

Savetujemo da PRP uradite mesec dana do 2 nedelje pre dočeka.

Ukoliko želite da se bolje upoznate sa ovim tretmanom, pročitajte tekst klikom na link.

  5. Lipoliza

Nerviraju vas masne naslage na stomaku, smeta vam podbradak, želite haljinu na bretele u novogodišnjoj noći ali vam vaše ruke to ne dozvoljavaju.

Koliko god da vežbate, vodite računa o ishrani postoje delovi tela kojima niste zadovoljni. Lipoliza se pokazala kao savršeno rešenje. Tankim iglicama unosimo lipolitički koktel u regije sa masnim naslagama, najčešće su to stomak, nadlaktica, natkolenica, leđa, podbradak. Tretman je brz i efikasan, uspešno topi masne naslage i oblikuje zone za koje do skoro nismo imali rešenje. Prve rezultate vidimo za mesec dana, maksimalne do 3 meseca. Još uvek nije kasno da dočekate Novu godinu sa sjajnom figurom.

Da li ste baš vi kandidat za lipolizu, pročitajte OVDE.

Sat polako otkucava poslednje trenutke ove godine. Kada napravite računicu koliko ste radili, koliko ste truda uložili da ostvarite sve planove koje vam obaveze i društvo nameću, da li ste imali malo vremena da priuštite nešto sebi? 

Novogodišnja noć je samo motiv da se pokrenete i omogućite sebi blistav ten, lice bez podočnjaka, senzualne i jedre usne, stomak bez masnih naslaga… 

Istu haljinu verovatno više nećete obući, ali estetski tretmani biće vaši verni pratioci uvek.

#Estetska medicina

#Lepota

'