AKTUELNO

Da "ko reskira, profitira", i da je u Srbiji moguće zaraditi sa "svoje dve ruke" otkriva mama sa četvoro dece.

Marijana Mavrović iz Beograda, ima 37 godina, četvoro dece, i već dve godine je „sam svoj gazda“. Njen dom je sve to vreme i njena lična radionica u kojoj stvara ono što njaviše voli, a to su interaktivne, pamučne knjige koje su namenjene dečijoj edukaciji.

Kako kaže, uspela je da spoji lepo i korisno – da kroz svoj posao ujedno brine i o svojoj deci bez stresa i trzavica.

- Dugo sam radila u jednoj firmi dok sam čuvala troje dece. To je bio jako težak i turbolentan period za mene, jer nisam uvek uspevala da napravim ravnotežu između porodice i posla – počinje ona svoju priču za portal Pink.rs. Kako dodaje, ona je tokom svake trudnoće razmišljala da pokrene neki svoj biznis, ali joj to nije polazilo od ruke.

Foto: Facebook/Aktivna knjigica - Tiha knjiga

- Četvrta trudnoća je na kraju bila produktivna. Bila sam svesna da će biti jako teško kada se vratim na posao sa četvoro dece – iskrena je.

Igrajući se sa decom tokom četvrte trudnoće došla na ideju da pravi kreativne knjige za koje će zaokupiti više pažnje mališana, za razliku od onih „standardnih“.

Kada nešto odlučiš, ni nebo nije granica

Marijana kaže da je počela polako da traži po internetu način da se edukuje i kako da krene da pravi ovakve knjige, a sa druge strane kaže da joj kreativnost nikada nije manjkala.

- U početku sam istraživala kako da napravim nešto što će privući pažnju. Ja sam među prvima krenula sa ovakvim „izumom“, koji je kanije počeo da se širi. Vidim da dosta njih sada to proizvodi – dodaje ona.

Foto: Facebook/Aktivna knjigica - Tiha knjiga

- Knjige izrađujem od najfinijih pamučnih materijala, sa puno dugmića, peril i nitni. Svaka strana je izuzetno zahtevna i potrebno je puno sati rada i dosta ljubavi.

Knjige su unikatne, ručno rađene i ono što je najvažnije one su u rukama onih koji takav rad cene – kaže ponosno Marijana i dodaje da joj sada dosta pomažu i deca.

Foto: Facebook/Aktivna knjigica - Tiha knjiga

- Mi smo jedna mala, kućna radionica – dodaje ova mama kroz smeh. - Dešava se često da oni sa mnom sede i seckaju neke sitne delove koji su mi potrebni. Zbog toga sam sigurna da naš proizvod i privlači pažnju jer je saktan od ljubavi.

Prva zarada nema cenu!

Marijana kaže da je proizvodnja ovih knjiga za nju nije samo posao, a to je shvatila kada je dočekala i prvi mesec sa zaradom.

Foto: Facebook/Aktivna knjigica - Tiha knjiga

- Tada sam zaradila oko 10.000 dinara, ali za mene je to imalo ogromnu vrednost. Uz prvu zaradu, stigle su i prve suze od sreće. Shvatila sam da mogu da počnem da zarađujem, i sada uspem mesečno da zaradim jednu pristojnu platu u Srbiji – objašnjava ona i dodaje da joj je san da otovri svoju radionicu i da jednog dana dovede ljude koji će raditi za nju.

J. Stanković

#Beograd

#preduzetnici

#zarada

#Žena

'