AKTUELNO

Ne morate da se izgladnjujete i držite nestvarne dijete, dovoljno je samo iskombinovati unos proteina i vitamina.

Pokušavate da smršate? Trudite se, ali vam ne ide? Nema potrebe da držite mnogobrojne dijete i da se izgladnjujete. Ako želite da smršate, ne ograničavajte unos hrane koja je bogata proteinima, vlaknima i omega masnim kiselinama.

Stručnjaci savetuju da je to najbolji način kako da liniju dovedete do savršebstva.

Izgladnjivanje i ustručavanje od hrane u toku dijete može samo da vam ugrozi zdravlje, a često može i da oteža skidanje kilograma.

Loren Blejk, menadžer sportske ishrane u medicinskom centru "Veksner" pri državnom univerzitetu Ohajo, predlaže namirnice kojih ne morate da se odreknete jer će vam zbog svog sastava pomoći da istopite mnogo kalorija.

BOBIČASTO VOĆE

Bobičasto voće, crni luk i vino malo goje. Osobe koje u svoju ishranu uvode namirnice bogate flavonidima imaju veće šanse da dođu do željene kilaže, utvrdila je jedna studija iz 2015. godine. Ovaj istraživač ih koristi zbog visokog procenta vode i vlakana.

Foto: Pixabay.com

NEMASNI PROTEINI

Nemasni proteini su često deo jelovnika koje prepisuju nutricionisti. U njih spada belo meso (piletina ili ćuretina), masna riba, kao što je losos, koji je bogat omega 3 kiselinama, kao i mnoge biljne vrste. Zbog svojih bogatih sastojaka ove namirnice su odlično sredstvo za mršavljenje, a kada ih konzumirate, uvek ćete biti siti.

ŽITARICE OD CRNOG ZRNA

Žitarice igraju važnu ulogu u zdravoj ishrani i ne bi trebalo da ih izbegavate, iako se često vodi polemika oko toga da li su namirnice od pšenice, kao što je hleb, zdrave ili ne. Dakle, ukoliko ništa ne možete da jedete bez hleba, Blejkova predlaže varijantu od 100 odsto pšenice celog zrna ili unos smeđeg pirinča i ovsene kaše.

Pored ovih namirnica, istraživači i nutricionisti savetuju da se jede 100 odsto crna čokolada, u narodu poznatija kao čokolada za mešrenje. Ona pomaže bržoj razgradnji masti u organizmu.

Dakle, ne ustručavajte se. Slobodno jedite i mršavite.

#Vino

#mršavljenje

#čokolada

'