AKTUELNO

Lekari iz celog sveta potvrdili su da ispijanje čaše limunade s medom svakog dana donosi velike zdravstvene prednosti za ljudski organizam, a evo i šta pod tim podrazumevaju, odnosno na koji način ova kombinacija deluje na ljudski organizam.

Poboljšava zdravlje creva - Jedan od ključnih koraka u održavanju zdravog načina života je održavanje zdravih creva, a mešavina meda i limuna omogućava bolji rad metabolizma koji je nužan kada se probudite.

Ova kombinacija poboljšava metabolizam jer želudačne zidove ostavlja u stabilnom stanju za varenje hrane koja se uzima tokom dana. Takođe, limunov je sok koristan kada je reč o ublažavanju nadutosti i refluksa.

Čisti probavni sustav - Tokom probave, neke prehrambene materije imaju tendenciju da se skupljaju u sistemu za varenje.Čaša limunade s medom nakon svakog obroka očistiće sve te supstance koje se nakupljaju nakon obroka.

Podiže imunitet - Svi mrzimo da budemo bolesni. Zato, kada imate priliku, trebalo bi da izdvojite malo vremena i usresredite se na jačanje svog imunološkog sustava.

Vitamin C koji se nalazi u limunovom soku daje zadivljujuće rezultate kada se radi o suzbijanju prehlade i gripa. Ekstrakt limuna sadrži i saponine koji su nužni pri lečenju oštećenja kože.

Smanjuje kiselost organizma - Kada je telo preterano kiselo veća je verovatnoća da ćete dobiti neku infekciju. Nakon što se razgradi, mlečna kiselina u organizmu može se nagomilati do opasnog nivoa koja je loša za organizam, čineći ga ranjivim na sve vrste infekcija.

Foto: Pixabay.com

Zbog toga bi telo trebalo da ima uravnoteženi nivo kiselosti u svakom trenutku. Limunska i askorbinska kiselina koje se nalaze u limunu topljive su u krvi, za razliku od drugih kiselina. Ako svakog dana popijete jednu čašu limunade s medom, sigurno ćete osetiti promene u vašem telu.

Podstiče hidrataciju - Podrazumijeva se da telo u svakom trenutku mora biti hidrirano. Kada je telo u dehidriranom stanju, povećava se naprezanje kardiovaskularnog sistema, a dolazi i do češće pojave zatvora. Konzumacijom limunade s medom mogu se izbeći ove komplikacije, navodi Health and Human Research.

Podstiče gubljenje kilograma - Limun sadrži pektin i druga vlakna koja suzbijaju osećaj gladi kada se konzumiraju. Kada mešavina limuna i meda stigne do želuca, reakcija između katalizatora pankreasa i meda povećava brzinu metabolizma i potrošnju masti u telu, čime se povećava i postotak izgubljenih kilograma.

Poboljšava izgled kože - Crvenilo i upala kože rezultat su nečistoća u krvi. Uz pomoć meda, krv se može pročistiti i upale na koži se smanjiti. Kako mešavina kruži telom, ona održava blistavu kožu tokom celog dana, prenosi Klix.ba.

#limunada

'