AKTUELNO

Za čokoladni hleb treba vam nekoliko osnovnih sastojaka, koje gotovo uvek imate u frižiferu, a priprema se po princpu "smuti, pa prospi", a najteži deo je zapravo strpljivo sačekati da bude gotov.

Sjajan je pratilac šolji kafe, pa je idealan zalogaj za nedeljno uživanje posle ručka. Po želji ga možete obogatiti i voćem ili orašastim plodovima, a možete ga poslužiti i uz sladoled ili šlag. Prijatno!

Potrebni sastojci: 110 g omekšalog maslaca, 150 g šećera, 1 kašičica ekstrakta vanile (ili ruma), 2 velika jaja, 120 g pavlake, 60 ml mleka, 160 g brašna, 50 g kakaoa, 1 kašičica praška za pecivo, 1 kašičica sode bikarbone, 1/2 kašičice soli, 100 g sitno seckane čokolade

Foto: Pixabay.com

Priprema:

1. Zagrejte rernu na 180 stepeni.

2. Duguljasti kalup za hleb premažite maslacem, uljem ili ga obložite pek papirom.

3. Izmiksajte maslac, šećer i ekstrakt vanile u glatku smesu. Potom u ovo dodajte jaja, pavlaku i mleko, pa opet sve dobro izmiksajte.

4. U drugoj posudi pomešajte suve sastojke - brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, so i kakao.

5. Sjedinite ove dve smese i polako i nežno ih mešajte špatulom ili varjačom, dok ne postanu kompaktne. Onda dodajte i sitno seckane komadiće čokolade, pa ponovo sve lepo izmešajte.

6. Smesu prelijte u kalup i pecite je od 55 do 65 minuta.

7. Sačekajte da se hleb u potpunosti ohladi, pa ga tek onda izvadite iz kalupa i secite na četvrtaste komade.

#Hleb

#čokolada

'